adscode
adscode

Seçime Doğru Ankara'da Neler Oluyor?

SEÇİME DOĞRU ANKARA'DA NELER OLUYOR? DÜN GECE GENÇ BAKIŞ'TA TARTIŞILDI!

Seçime Doğru Ankara'da Neler Oluyor?
Genç Bakış

Seçime doğru siyasetin gündemi dün gece gazetelerin Ankara temsilcilerinin konuk olduğu Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ta tartışıldı. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in konuk olduğu Genç Bakış Ankara Bilkent Üniversitesi'nden canlı yayınla ekrana geldi.
 
"DEVLETİN VANDALİZMİNE DE TEPKİ GÖSTERİLMELİ"
 Deniz Zeyrek - Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi
 
- Sokaktaki hoşgörü siyasilere yansırsa daha iyi olacak.
 
- Siyasetteki bu dil kutuplaşma amacıyla kullanılıyor.
 
- HDP Fethiye'de seçim bürosu açamaz demek bölücülüğün ta kendisidir.
 
- Ak Parti seçimlerin sonucuna göre bir takım adımlar atacaktır ama bu adımlar reform yönünde olmazsa sokaklarda gerilim artacaktır.
 
- Bu yolsuzluk iddialarında bir dış bağlantı varsa bence Reza Zerrab'tır.
 
- Vatandaşın vandalizmine nasıl tepki gösteriyorsak, devletin vandalizmine de tepki gösterilmeli. Bir trafik ışığı kırmak vandalizm ve cezası var ama ağaç kesmek vandalizm değil mi?
 
- Gezi olaylarında 8 kişi kaybedildi. Bir tanesinin sorumlusu ortaya çıktı mı, hesap soruldu mu?
 
- Bugün 4 bakan aklanmak istiyoruz diye dilekçe vermiş ama neyden aklanmak istiyorsunuz, cevap yok.
 
- Seçim sonuçları verilirken Türkiye haritası mavi, kırmızı, turuncu gibi renklere bölünüyor. Ben artık homojen bir tablo görmek istiyorum.
 
"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDA ARINÇ'IN TAVRI BELİRLEYİCİ OLUR"
 Utku Çakırözer - Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi
 

- Bugün Meclis'e gelen fezlekelerde muhalefetin stratejisi en azından suçun özetini okutmak, iktidarın stratejisi ise suç iddialarının resmi olarak dile getirilmemesiydi. Hemen hemen kisi de amacına ulaştı.
 
- Başbakan bu kutuplaştırma politikası, bu kavga siyasetini yıllardır sürdürüyor. Bir kutup yaratarak kendi tabanını konsolide ediyor.
 
- Türk halkı komplo teorilerine inanmaya yatkındır. O yüzden siyasilerin söylemleri hep bu işin arkasında şu var, bu var, dış güçler var şeklinde olmuştur.
 
- Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı tamamen 30 Mart seçimlerindeki oy oranına bağlı. Ben Ak Parti'nin oy oranının azalacağını düşünüyorum. Bu azalma tolere edilebilir olursa belki de 3 dönem kuralı kaldırılmayacak ve Başbakan cumhurbaşkanlığına aday olacak.
 
- Eğer başbakan Köşk'e çıkmamaya karar verirse o zaman Ak Parti'nin adayı Abdullah Gül olur. Bu noktada Arınç'ın tavrı da belirleyici olacaktır.
 
- Gezi ve 17 Aralık'tan sonra iktidar 'istediğimizi yaparız' gücünü artık tamamen iktidarını korumak için kullanıyor. Ak Parti artık hiçbir zaman eskisi gibi olamayacaktır.
 
- Bu yolsuzluk iddialarını bilenlerin sayısı çok fazla değil, halka ulaşmıyor aslında.
 
 "BAŞBAKAN'I ÇOK YALNIZ BIRAKTILAR"
 Hakan Çelik- Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi


- Liderin çok güçlü, çok sert olması lazım. Bunları yapmadığı zaman güçsüzmüş gibi algılanıyor, liderler sakin bir üslupla konuşunca sanki mesajları yerine ulaşmayacakmış gibi düşünüyorlar.
Siyasete bir nefret ve öfke söylemi hakim olmaya başladı.
 
- Son araştırmalara göre insanlar mutsuz ve umutsuz. Siyasetin buna çözüm önermesi gerek ama öneremiyor, aksine o mutsuzluğu daha da artıran bir tablo var siyasette.
 
- Çok tatsız bir seçime giriyoruz. Yerel seçim havasına girebilseydik tansiyon düşebilirdi. Kampanyalar yerel seçim kampanyası gibi değil ama Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül, Mansur Yavaş, bazen bunlardan sıyrılıyor o zaman daha çok projeler konuşuluyor ve tansiyon düşüyor.
 
- Son dönemde alevi ve sünni vatandaşları karşı karşıya getirecek son derece tehlikeli bir söylem var. Bütün kışkırtıcı söylemlere rağmen sokak çok sakin.
 
- Ak Parti'de üç dönem kuralı kalkacak gibi görünüyor. Ama tabii 30 Mart seçim sonuçları ile çok yakından ilgili bir karar olacak.
 
- Ak Parti içinde birçok bakan ve milletvekili Başbakan'ı bu süreçte çok yalnız bıraktılar. Tek bir cümle sarfetmediler, hiçbir açıklama yapmadılar.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)