adscode
adscode

Şehidin adı okul ve sokakta yaşatılacak

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Emrah Sapa'nın adı, memleketi Ordu'da okul ve sokağa verildi.

Şehidin adı okul ve sokakta yaşatılacak
Eğitim
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 31 yaşındaki Emrah Sapa'nın adı, Ordu'nun Korgan ilçesindeki bir okula ve evinin bulunduğu sokağa verildi.

Korgan Belediyesince, Ankara'nın Kazan ilçesindeki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında uçakların kalkışını engellemeye çalışırken vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Sapa'nın adının, evinin bulunduğu Azaplı Sokak'a, Milli Eğitim Müdürlüğünce de Korgan İmam Hatip Ortaokuluna verilmesi kararlaştırıldı.

Korgan Kaymakamı Faruk Doğru, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olanların hafızalardan hiçbir zaman çıkmayacağını söyledi.

Darbe girişiminin geri püskürtülmesinin, şehitlere, yaralananlara ve tankın önüne yatan vatandaşlara borçlu olunduğunu vurgulayan Doğru, "Hiç kimsenin beklemediği bir anda bu kahpe darbe girişimi Allah'ın izniyle boşa çıkarılmış ve halkımızın direnişiyle bertaraf edilmiştir. Bu süreçte şehitlerimizin, yaralılarımızın ve canlarını siper eden milli iradenin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Şehidimiz Emrah Sapa'nın isminin memleketindeki bir okula ve evinin bulunduğu sokağa verilmesini bu anlamda çok değerli buluyorum." dedi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)