adscode
adscode

Selanik Sorusu Niye İptal Edilmeli ?

Selanik Sorusu Niye İptal Edilmeli ?
Eğitim

İnkilap tarihi sorusu üzerine daha derinden yaptığım araştırmalarda  ülkemizde TEOG sisteminin uygulanmaya başlandığı yıldan bu yana aynı kazanımı ölçmeyi hedefleyen farklı soruların sorulduğunu tespit ettim. Bu soruları tarihleri ile birlikte sizinle paylaşıyorum. Soruların hepsinde de bu yılki sorulan sorunun aksine “farklı milletlerin bir arada yaşaması”  kültürel olarak değerlendirmiştir. Ve biz öğrencilerimizi bu sınavlara hazırlarken en güvenilir sorular olması adına geçmiş yıl TEOG sınavlarında çıkan soruları mutlaka çözdürürüz. Dolayısı ile öğrencilerimizi kültürel ifadesine C şıkkına yönlendiren yine Milli eğitim Bakanlığının geçmiş yıl soruları ve 8. Sınıf MEB TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabı (Tuna yayınları) 18. Sayfa 1. Paragraftır. Bizlere destek olmanız adına geçmiş 3 yılın bu konu ile ilgili sorularını paylaşıyorum.
 
Sesimizi kamuoyuna duyurabilmemiz, çocuklarımızın hak mağduriyeti yaşamaması konusunda verdiğiniz destekten dolayı teşekkürü bir borç bilirim.
Saygılarımla.
 
                  Selda YILMAZ
Özel Antalya Yeditepe Konyaaltı Koleji
      Ortaokul Müdür Yardımcısı
 
 
26 Kasım 2015 Tarihinde yapılan 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. MERKEZİ ORTAK SINAVI 1. Sorusu aşağıdaki gibidir ve MEB tarafından yayınlanan cevap anahtarında B şıkkı doğru cevap olarak verilmiştir. Dolayısı ile bu sınavda farklı milletlerin bir arada yaşaması öğretmen kılavuz ve MEB Tuna yayınları öğrenci ders kitabı 18. sayfada belirtildiği gibi Kültürel farklılık olarak değerlendirilmiştir. Kültürel kavramının içerisine yerleştirilmiştir.
 

Şekil 1-26 Kasım 2015 TEOG-I/ A Kitapçığı 1. Soru (Doğru Cevap B olarak değerlendirildi)
27 Kasım 2014 Tarihinde yapılan 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. MERKEZİ ORTAK SINAVI 3. Sorusu aşağıdaki gibidir ve MEB tarafından yayınlanan cevap anahtarında A şıkkı doğru cevap olarak verilmiştir. Dolayısı ile bu sınavda farklı milletlerin bir arada yaşaması öğretmen kılavuz ve MEB Tuna yayınları öğrenci ders kitabı 18. sayfada belirtildiği gibi Kültürel zenginlik olarak değerlendirilmiştir. Kültürel kavramının içerisine yerleştirilmiştir.

Şekil 2-27 Kasım 2014-TEOG-I/A Kitapçığı 3. Soru (Doğru Cevap A olarak değerlendirildi)
 
15 Aralık 2013 Tarihinde yapılan 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. MERKEZİ ORTAK SINAVI 1. Sorusu aşağıdaki gibidir ve MEB tarafından yayınlanan cevap anahtarında B şıkkı doğru cevap olarak verilmiştir. Dolayısı ile bu sınavda farklı milletlerin bir arada yaşaması öğretmen kılavuz ve MEB Tuna yayınları öğrenci ders kitabı 18. sayfada belirtildiği gibi Kültürel zenginlik olarak değerlendirilmiştir. Kültürel kavramının içerisine yerleştirilmiştir.

Şekil 3-15 Aralık 2013-TEOG-I/ A Kitapçığı 1. Soru (Doğru Cevap B olarak değerlendirildi)
 
 
28 Nisan 2016 tarihli 8. SINIF 2. DÖNEM T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI A KİTAPÇIĞI 1. Soru aşağıda paylaşılmakta ve MEB tarafından ilan edilen cevap anahtarın da  B seçeneği doğru cevap olarak verilerek,  farklı milletlerin bir arada yaşaması öğretmen kılavuz, MEB Tuna yayınları öğrenci ders kitabı 18. Sayfa ve bir önceki yıl sorulan sorunun aksine sosyal özellik olarak hatalı şekilde anlam yüklenmiştir.
 
 
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)