adscode
adscode

Selçuk İletişim, en fazla birincilik ödülü kazanan fakülte oldu

Bu yıl 31’inci kez düzenlenen “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması”nda dereceye girenler açıklandı.

Selçuk İletişim, en fazla birincilik ödülü kazanan fakülte oldu
Üniversite

 

Selçuk İletişim, en fazla birincilik ödülü kazanan fakülte oldu.

31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, dijital törenle açıklandı. İletişim Fakültesi öğrencileri yarışmaya yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığı dallarındaki projeleri ile katıldı. Seçici Kurullar, 17 üniversiteden 53 öğrencinin toplam 45 projesini ödüle değer buldu. Televizyon Haberi dalında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinden Jihad Faturrahman, Gül Tekbaş ve Rabia Pınar’ın ‘Verimli Topraklarda Verimsiz Eğitim’ adlı projesi birinci olurken aynı kategoride Selçuk İletişimden Mustafa Aydın ve Gencay Umut Karagöz’ün ‘Meçhule Giden Bir Yolculuk’ adlı çalışması ikinciliği kazandı. Radyo Haber Spikerliği dalında ise ‘TrouAntiq’ adlı çalışma Selçuk İletişimden Gül Tekbaş ve Eda Kahraman’ı birinciliğe taşıdı. Radyo Programcılığı dalında ilk üçün sahibi Selçuk İletişimoldu. Mustafa Aydın, Rabia Pınar ve Jihad Faturrahman ‘Saklı Hikâyeler’ ile birinci, Pınar Ağca ‘Bir Nefes’ ile ikinci, Sevim Can Erdal da ‘Köklere Dönüş’ ile üçüncü oldu. İnternet Medya dalında da Mustafa Mete Karakuş ‘CineLog’ adını verdiği çalışmayla birinciliği göğüsleyen isim oldu.

 

“GENÇ İLETİŞİMCİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

31. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrencileri ve danışman hocalarını tebrik eden Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, “Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, 7 ödül alarak ismini altın harflerle yazdırmayı başardı. Bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyorum. İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimizin hem teorik hem de uygulama alanlarında en iyi şekilde hayata hazırlanması için gayret ediyoruz. Bu nedenle de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması gibi etkinlikleri önemsiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin motivasyonunun, özgüvenlerinin artmasına katkı sağlıyor. Biz, medyanın, her daim toplumu yönlendiren, bilgilendiren bir araç olduğunu göz önünde bulundurarak eğitimimizi sürdürüyoruz. Dijitalleşmeyle birlikte ‘yeni medya’ olarak nitelendirilen internet hayatımıza girdi. Her yaştan bireyler bu mecrayı kullanabiliyor. İletişim araçları bugün sadece yerel ve ulusal değil, uluslararası anlamda yumuşak güç olarak tanımlanıyor. İşte bu yüzdendir ki ülkesinin değerlerini gözeten, ülkesine sadakatle bağlı olan öğrencilerimize medya sektöründe ciddi anlamda görevler düşüyor. Kendini tarihî ve sosyolojik bilgilerle donatanlar, bu hazineyi medya aracılığıyla topluma anlatabilirse ülkemizin küresel bir güce dönüşmesine de katkı sağlar.” dedi.

 

SELÇUK İLETİŞİM, EN FAZLA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ KAZANAN FAKÜLTE OLDU

Başarının mimarlarından olan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo – Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can da bu yıl 31’incisi düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek “Selçuk İletişim, en fazla birincilik ödülü kazanan fakülte oldu. Bu başarının elde edilmesinde büyük önem taşıyan ÜNTV, Radyo Üniversite, Kısa-Ca Film Atölyesi, Reklam Atölyesi ve Selçuk İletişim Gazetesi gibi uygulama birimlerine önem veriyoruz. Öğrencilerimiz bu birimlerde görev alarak kendilerini geliştirme imkânı buluyor. Son yıllarda televizyon yayıncılığı internet ortamına taşınmaya başladı. Ana akım medya hiçbir zaman önemini yitirmeyecek ancak bunun dijital yayıncılıkla desteklenmesi gerekiyor. Biz de derslerimizde iletişim çağına uygun adımlar atıyoruz. Öğrencilerimizin, sektörü ve gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmesi için bütün imkânlarımızı değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)