adscode
adscode

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

...

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

 

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Şahin

Kuruluş tarihi: 1975

Bulunduğu il: Konya

Akademik birimleri: 22 fakültesi, 1 devlet konservatuarı, 5 yüksekokulu ve 21 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 78.000

Akademik personel sayısı: 2 bin 388 akademik personeli var.

Burs olanakları: Öğrenciler üniversitenin çeşitli birimlerinde part-time çalışmakta ve maaş alma fırsatına sahip.

Yurt olanakları: Kampüste üniversiteye ait 2 bin 800 kişilik kız ve erkek öğrenci yurtları bulunmakta. Ayrıca KYK’ya ait Cumhuriyet ve Alâeddin Kız ve Erkek Şems-i Tebrizi kız öğrenci yurdu bulunmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 148 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 568 uluslararası yükseköğretim işbirliği anlaşması, uluslararası değişim programlarında ise 80’den fazla üniversite ile anlaşması bulunmakta. Yurt dışı kurumlarla 30’dan fazla uluslararası proje yürütmekte.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversite, 1975’ten bugüne uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı olan girişimci bir dünya üniversitesidir. Düşlüyoruz, üretiyoruz ve paylaşıyoruz anlayışıyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden üniversitemizi sorumluluk duygusuyla hareket etmenin, sorgulamanın, muhakeme etmenin, akıl yürütmenin, hayal kurmanın ve gerçekçi yaklaşımların, uluslararası bir vizyonla yerel çözümler üretmenin aracı olarak görmekteyiz. Bu bağlamda yerleşkemiz; geleceğin teminatı gençlerin aynı zamanda kendilerini gerçek hayata hazırlama olanağı da buldukları, sosyal anlamda kendilerini geliştirebildikleri, mesleki alanlarının yanı sıra bambaşka uğraşlarla da kendilerini besleyebildikleri olanaklarla doludur. Yetkin akademik kadromuz ve tüm çalışanlarımızla gelecek olan öğrencilerimizi hoşgörünün topraklarına Konya’ya davet ediyoruz.

İletişim bilgisi: www.selcuk.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)