adscode
adscode

Selçuk’ta Gençlikten Geleceğe

2018 Yılı Gençlik Projeleri kapsamında bakanlıkça desteklenen “Gençlikten Geleceğe Projesi” paneli, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Selçuk’ta Gençlikten Geleceğe
Üniversite

 

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Selçuk Üniversitesi Hukuk ve İnsan Hakları Topluluğu tarafından düzenlenen, 2018 Yılı Gençlik Projeleri kapsamında bakanlıkça desteklenen “Gençlikten Geleceğe Projesi” paneli, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Avukat İlker Atamer ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Hukuk ve adalet sistemini tesis eden hukukun temsilcileri olarak sizlerin yapacağı hatalar, tüm toplumu etkiler. Hukukun çökmesine neden olur. Toplumu ayakta tutan adalet duygusudur. Eğer adalet duygusu toplumda kaybolursa, adalet mekanizmasına güven kaybolmuşsa, biliniz ki o toplumun bütünlüğü parçalanmaya başlamıştır. Her zaman çalışın. Çünkü günümüzde aynı diplomaya mensup çok sayıda insan var. Bir iş peşine düşüldüğü zaman, o işe birçok aynı diploma sahibi başvurabiliyor. Sadece hukuk fakültesi diplomasıyla yetinmeyin. Yabancı dil mutlaka öğrenin. Kendinizi geliştirin. Dış ülkelerin adalet sistemini inceleyin. Görgünüzü, bilginizi arttırın. Sürekli bir şeyler üreten, bir şeyler katan bulunduğu yerde istenmeyen değil, aranan insan olmaya gayret edin. Çok başarılı bir hukuk fakültemiz var. Ülkemizdeki birçok adalet mekanizması içinde çalışan hâkimlerin savcıların ve diğer yargı mensuplarının bizden mezun olduğunu biliyoruz. Başarmak fedakârlık gerektirir. Başarmak bedel ödemeyi gerektirir. Bunu birlikte yapacağız ” dedi.

 

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, gözlemlerinden yola çıkarak öğrenci kategorilerine vurgu yaptı. Prof. Dr. Faruk Bilir, “Bazı öğrenci profilleri gözümüzde veya zihnimizde yer ediyor. Fakültelere devam eden iki öğrenci kategorisi var. Birincisi, derse giren dersi dinleyen daha sonra o dersi tekrarlayan. Yani büyük ölçüde dersi derste öğrenen öğrenci kategorisi. İkincisi, derse gelen, dersi derste öğrenmeyen gidip çalışan başarılı öğrenci. İkinci kategorideki öğrenciler, dersin önemli kısımlarının altını çizmek için gelirler ve bazı durumlarda derse odaklanırlar” dedi.

Kişisel verilerin her açıdan önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bilir, “Her şeyden önce sizin bir değeriniz sizin bir kişilik hakkınız. İnsan hakları teorisine göre insan onurlu bir varlıktır. İnsanın onuru onun değeridir. Değerli olduğu için insandır. Kişisel verilerin korunmasının temelinde insan onuru ve şahsiyeti vardır” diye konuştu.

  

Avukat İlker Atamer, hukukun insanların ve şirketlerin ihtiyaçlarını takip etmek durumunda olduğunu söyledi. İnsan ve ticari ilişkilerin geliştikçe cevap niteliğinde düzenlenmelerin getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Atamer, kişisel verilerin korunmasına ilişkin düzenlemelerde ihtiyaçlar neticesinde ortaya çıktığını belirtti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)