adscode
adscode

Selfie! Göründüğü Kadar Masum mu?

Tek elle selfie hangi sakatlıklara yol açıyor?Günde kaç selfie normal?Sabit açıdan çekilen selfie hangi kırışıklıklara yol açar? Tek elle çekilen selfie, el bileğinde sendromlar meydana getirir mi?

Selfie! Göründüğü Kadar Masum mu?
Bilim Teknoloji

Bilim insanları konuştu: "Selfie, hayatınıza renk, yüzünüze derin çizgiler katabilir!"

Sosyal medyaya artan ilgiyle beraber son yılların en popüler hareketlerinden biri haline gelen SELFİE, acaba göründüğü kadar masum mu? MasterHealth bu konuyu araştırdı.
 
OSCAR ödül törenine damgasını vurdu. Retweet rekoru kırmak için çekildi ve bunu başarıp 1 milyon retweeti geçen ilk tweet oldu. 7'den 70'e herkesin artık en az bir selfiesi var. Peki selfie ne kadar masum? Bu konuyu, Avrupa'da plastik cerrahi uzmanlığının eşdeğerliliği olarak kabul edilen 'Avrupa Board' belgesi sahibi Op. Dr. Özerk Demiralp, MasterHealth Dergi'ye anlattı.
 
Ünlü cerrah Demiralp, şu bilgileri verdi:

"FAZLASI ZARAR"
Son yıllarda sosyal medya kullanımının artmasıyla yeni bir tanım hayatımıza yerleşti. Kendimizi, anılarımızı, gezdiğimiz yerleri ya da farklılıkları çevremizle paylaşmak için hepimizin sıkça kullandığı selfienin de her şeyde olduğu gibi fazlası zarar.

"GÜNDE 1-2 SELFİE NORMAL"
Günde 1-2 adet selfie normal olarak kabul ediliyor. İnsanların kendilerini fotoğraflarla ifade etmesinin, yaşam tarzlarını görünür hale getirmesinin ve anlarını paylaşmalarının belirli bir düzeyin üzerine çıkması ise hem psikolojik hem de estetik açıdan sorunlar oluşturabiliyor.

"DEPRESİF OLABİLİYOR"
Her gün görüntülerini defalarca kez paylaşan kişilerin beğenilme, bekledikleri yorumları-ilgiyi alabilme istekleri ve sosyal medyada takip edilme arzusu, bir süre sonra beklentilerinin giderek artması ile depresif bir ruh haline dönüşebiliyor. Sürekli güzel görünme isteği psikolojik problemlere yol açabilirken, selfie sıklığı arttıkça bu durumlar estetik yansımalara da yol açabiliyor.

"İKİ ELLE ÇEKİM İDEAL"
Özellikle sabit açılardan çekilen selfieler, hep aynı mimik kaslarının kullanımı neticesinde göz ve dudak kenarı gibi bazı bölgelerde kırışıklıklara neden olabiliyor. Her ne kadar hafif de olsalar cep telefonları ile yapılan çekimlerde el bileği zorlanması sonucu bilek bölgelerinde tendinit ya da karpal tünel sendromu gibi durumlara zemin hazırlayabiliyor. Bu gibi olası rahatsızlıkların engellenmesi için iki elle çekim yapılması, tek ele binen yükü azaltacağından selfie tutkunlarına önerilebilir.

"FOTOĞRAFLA GELEN TALEPLER"
Estetik açıdan, fotoğraflarında genç ve güzel görünmek isteyen kişiler, görünüşlerinden rahatsız olup bir arayış içine girebiliyor. Farklı açılardan çekilen fotoğraflar, kusurların daha görünür olmasına yol açıyor. Plastik cerrahiye olan talep, bu doğrultuda son yıllarda ciddi bir artış gösterdi. Plastik cerrahiye başvuran hastalar, "Fotoğraflarda güzel çıkmıyorum, bana ne önerirsiniz?", "Benim yüzüm güzel ama fotoğrafta daha genç gözükmem için ne tavsiye edersiniz?" gibi sorularla doktorlarına başvurabiliyor.

SELFIE SEBEP OLUYOR
Yüzün alt bölgesinden çekilen fotoğraflarda boyun kırışıklıkları, yukarıdan çekilenlerde ise göz kapak kusurları çok net şekilde kendini belli eder. Bunun etkisi de olmalı ki, son yıllarda burun ameliyatlarında yüzde 10, saç nakillerinde yüzde 7 ve göz kapağı ameliyatlarında yüzde 6 oranında artış gözlenmiştir.
 
Almanya'nın Heidelberg kentinde düzenlenen ve Dünyadan plastik cerrahların katıldığı MasterClass toplantısındaki 10 isimden biri olan Demiralp, "Selfie, hayatımıza renk, yüzümüze derin çizgiler katabilir" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)