adscode
adscode

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

SEO ülkemizde 2007 yılında adından söz ettirmeye başlamıştır.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?
Türkiye'den Haberler

 

SEO ülkemizde 2007 yılında adından söz ettirmeye başlamıştır. Artan internet kullanımı arama motorlarına olan ilgiyi de arttırarak günümüzde sadece ülkemizde 44 milyondan fazla kullanıcısı olan muhteşem bir pazarlama kanalı medyana getirmiştir. Markalar için bu denli çok kullanılan Google gibi arama motorlarında anahtar kelimeler arandığında ilk sıralarda yer almak hayati öneme sahip hale gelmiştir. Bu yüzden SEO yani arama motoru optimizasyonu markalar için vazgeçilmez ve yatırım getirisi açısından muhteşem bir pazarlama aracı haline gelmiştir.

Bir SEO ajansı olan Motionb.com sitesindeki bilgiye göre arama motorları internetteki web sitelerini web robotları aracılığı ile bulan, tarayan ve içerikleri ile birlikte dizinine yani veri tabanına kayıt eden sistemlerdir. Bir kullanıcı örneğin Google arama motoruna girerek ulaşmak istediği içerikle ilgili anahtar kelime yazarak arama yapar. İşte SEO bu aşamada önem kazanır. Arama motoru daha önceden bulduğu ve kayıt ettiği web sayfaları arasından ilgili olanlarını kullanıcıya sunar. Bunu yaparken de en iyi olduğunu düşündüğü web sayfasını en üst sıralarda gösterir.

Markalar internette anahtar kelimelerini kullanarak arama yapan potansiyel müşterilerine ulaşılabilir olmak için web sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda yer almasını sağlamak ister. Bunun için bir SEO ajansı ile çalışarak SEO hizmeti almaları gerekir. Çünkü arama motorları sayfaları sıralama faktörlerine yani algoritmalarına göre sıralar. Bu algoritmaları bilen uzman bir ekibe sahip olan bir SEO ajansı ile markanın web sitesini ilgili anahtar kelimelerde ilk sıralarda yer aldırabilir. Böylece marka potansiyel müşterilerine daha ulaşılabilir olarak satışlarını arttırabilir.

Peki SEO Ne İşe Yarar?

Aslında sadece ülkemizde 44 milyona yakın arama motoru kullanıcısı mevcut olması ve her markanın potansiyel müşterilerinin de birer arama motoru kullanıcısı olduğunu bilmek tek başına bile yeterli bir sebeptir. Çünkü bu kadar büyük bir kitlenin kullandığı bir platformda etkisi kanıtlanmış ve rakiplerin de satışlarını arttırabildiği bir ortamda her markanın bulunması gerekir. Üstelik http://motionb.com/seo adresinde yer alan bilgilere göre “İlk sıralarda yer alan sitenize tıklandığında arama motorlarına bir ücret ödemiyorsunuz.” Gibi muhteşem bir avantaj söz konusu.
Eğer sizin de anahtar kelimeleri arandığında ilk sıralarda yer alamayan bir markanız varsa ve potansiyel müşterilerinizi sürekli rakiplerinize kaptırıyorsanız SEO danışmanlığı tam size göre bir hizmet. Arama motorlarında ilk sıralarda yer alarak mevcut müşterilerinizle iletişimini kuvvetlendirebilir veya yeni müşterileri web sitenize çekebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)