adscode
adscode

SEV İLKÖĞRETİM KURUMLARI 20 YAŞINDA

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (SEV) çatısı altında hizmet veren SEV İlköğretim Kurumları bu yıl 20. yaşına bastı. Yeni eğitim ve öğretim yılına 20. yıl gururuyla başlayan Üsküdar, İzmir ve Tarsus SEV İlköğretim…

SEV İLKÖĞRETİM KURUMLARI 20 YAŞINDA
Okullardan Haberler
SEV İlköğretim Kurumları, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına, 20 yılı geride bırakmanın gururuyla başladı. Özel Üsküdar, İzmir ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları’nın 20 yaşına basması nedeniyle bu yıl açılış törenleri büyük bir coşkuyla gerçekleşti. SEV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti’nden üyelerin de katıldığı törenlerde,  ilk ve ortaokuldan mezun olan öğrenciler de kürsüden arkadaşlarına seslendiler.  Ayrıca 20. yıl kutlamaları kapsamında Üsküdar, İzmir ve Tarsus SEV Ortaokulları’nda okuyan öğrenciler, diğer kardeş okullarında okuyan arkadaşlarına, duygu ve düşüncelerini anlattıkları mektuplar yazdılar.

“1.5 ASIRLIK EĞİTİM TECRÜBESİ”

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Genel Müdürü Binnur Karademir, her biri neredeyse bir buçuk asrı geride bırakan Üsküdar Amerikan Lisesi, Tarsus ve İzmir Amerikan Kolejleri ile üç yıl önce açılan SEV Amerikan Koleji’nin de SEV çatısı altında hizmet verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
 
“Üsküdar, İzmir ve Tarsus SEV İlköğretim Okulları, yüzyılı aşkın bir süredir eğitim veren liselerimizden gelen eğitim tecrübemizle ilköğretim öğrencileri yetiştirmek üzere 1997 yılında kuruldu. Bu yıl okullarımızın 20 yılı geride bıraktığını görmenin gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ortaokullarımızdan 3 bine yakın mezun verdik. İzmir, Üsküdar ve Tarsus SEV ilkokul ve ortaokullarımızda yaklaşık 2 bin 300 öğrencimiz, 20. yılın ilk gününe büyük bir coşkuyla başladı. SEV İlköğretim Kurumları’nda bugün binlerce çocuk yarınlara tam donanımlı bireyler olarak hazırlanıyorlar. Vakıf olarak, ‘Eğitimde Mükemmeliyet’i yakalamaları için okullarımıza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, her türlü desteği veriyoruz. Öğrencilerimizi anaokulundan alıp ortaokul sonuna kadar gelişimlerini izleyip potansiyellerini ortaya çıkarıyor ve onları liseye hazırlıyoruz.”
 
SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) 2014 yılında eğitime başladığını ve bir buçuk asır sonra açılan ilk Amerikan Koleji olduğunu hatırlatan Karademir, “SAC’ye TEOG ile gelen öğrencilerin yanı sıra SEV İlköğretim Okullarımızdan geçiş hakkının bulunması, hem ilköğretim kurumlarımıza olan talebi artırıyor hem de öğrencilerimizin aynı eğitim geleneği ile lise eğitimlerini tamamlamalarını mümkün kılıyor. SEV İlköğretim Okulları olarak tam 20 yılı geride bıraktığımız bu yeni eğitim ve öğretim yılı, ülkemiz, okullarımız ve öğrencilerimiz için huzurlu ve başarılarla dolu bir yıl olsun” diye konuştu.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)