adscode
adscode

Seyahat Bursu başvuruları başladı

Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan “Arkitera Seyahat Bursu”nun başvuruları başladı.

Seyahat Bursu başvuruları başladı
Üniversite
Güncelleme : 26-May-22 12:15

 

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017’den bu yana Geberit sponsorluğunda düzenlenen ve Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olan “Arkitera Seyahat Bursu”nun başvuruları başladı. Geberit’in 2022 global teması “Güvenin Rahatlığını Yaşa” ana başlığına uygun olarak “Güven İçerisinde Tasarlamak” temasıyla gerçekleştirilecek başvurular 19 Eylül 2022 tarihine dek yapılabilecek.

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, Arkitera Seyahat Bursu kapsamında bu yıl 6. kez Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının gelişimine destek veriyor. Bu yıl güven ve tasarım ilişkisine yüklenen farklı anlamları arayacak olan burs, bu bağlamda başvuran adaylardan güven kavramının mimarlığa yansımalarını sorgulayan bir rota belirlemesini ve “Güven İçerisinde Tasarlamak” denildiğinde akla gelenleri sorgulamaya davet ediyor.

2022 yılının teması “Güven İçerisinde Tasarlamak”

Başvuru kapsamında katılımcıların Geberit’in 2022 global teması “Güvenin Rahatlığını Yaşa”ya uygun olarak belirlenen “Güven İçerisinde Tasarlamak” başlığı ile bu kavram üzerinden bir rota oluşturmaları bekleniyor. Doğaya güven, teknolojiye güven, insana güven, yeteneğe/tecrübeye güven ve kuruma güven gibi bağlamların türetilebileceği tema kapsamında katılımcıların kendi “Güven İçerisinde Tasarlamak” yollarını bulmaları amaçlanıyor. Arkitera Seyahat Bursu 2022 jürisi; Mimar Kerem Piker, Mimar Esin Tercan, 2021 Arkitera Seyahat Bursu kazananı Beyza Saral, bir Arkitera temsilcisi ve bir Geberit temsilcisinden oluşuyor.

2022 Arkitera Seyahat Bursu kazananının seçimi aşamasında şu kriterler göz önünde bulundurulacak:

  • 2022 yılı temasına uygunluk,
  • Bursiyerin bireysel gelişimine katkı sağlaması,
  • Arkitera’nın konuyla ilgisi göz önüne alınarak içeriğin tüm platformlarda konunun zenginleştirilmesine sağlayacağı katkı,
  • Bursiyerin sunacağı bütçenin ekonomik olması ve planlanan rotanın 7 günü aşmaması.

Arkitera Seyahat Bursu 2022, 1 Ocak 1997 ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğmuş; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının katılımına açık olacak.

Son Başvuru Tarihi: 19 Eylül 2022

Kazananın Açıklanması: 10 Ekim Haftası

Seyahat Hazırlık: Ekim 2022

Seyahat Aralığı: Kasım-Aralık 2022

Seyahat Sunumları: Aralık 2022

Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgiye www.seyahatbursu.com adresinden ulaşabilirler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)