adscode
adscode

Siirt Üniversitesi'nde 15 personel açığa alındı

Siirt Üniversitesi'nde aralarında profesör, doçent ve öğretim görevlilerinin bulunduğu toplam 15 kişi açığa alındı

Siirt Üniversitesi'nde 15 personel açığa alındı
Eğitim
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında başlatılan soruşturmada 3 profesör, 2 doçent, 6 yardımcı doçentin bulunduğu 15 kişinin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Kendi halkına kurşun sıkan, kurumlarını bombalayan FETÖ'ye mensup bir grup vatan haini tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirildiğini anımsatan Erman, ''Bu çerçevede Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasının devlet içerisinde temizlenmesi noktasında geniş bir operasyon başlatılmış, üniversiteler de YÖK'ten gelen direktifler üzerine bu operasyonlara katılmış bulunmaktadır. Siirt Üniversitesi bu çerçevede daha önce senato bildirisi, rektörlük bildirisi olarak kınadı. Bu girişimin bugün itibariyle kendi kurumu içerisinde, bu Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması ile ilişki içerisinde hareket eden, onlara yardım eden onlara destek veren personelin tespit edilerek açığa alınması ve haklarında soruşturma yürütülmesiyle ilgili çalışmaları başlatmış bulunmaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Erman, bazı personeller hakkında soruşturma işlemi başlattıklarını bildirdi. Erman, şunları kaydetti:

"Bu soruşturmaya konu olan ilk etapta 15 personelimiz söz konusu. Bunların içerisinde 3 profesör, 2 doçent, 6 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi, 2 daire başkanı olmak üzere toplamda akademik ve idari olarak 15 personel açığa alınmış ve haklarında soruşturma işlemi başlatılmıştır. İlerleyen dönemde de ilişkisi tespit edilen ya da kuşku duyulan kişilerle ilgili bu işlemlerin sürdürüleceği aşikardır.''


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)