adscode
adscode

Silivri Tarım Koleji ve Haymana Meydan Muharebesi

Masa başın-dan kurtulup ülke genelinde etkinliklere katılıp, yapılanlara şahit olduğunuzda, kesinlikle çok daha mutlu oluyorsunuz. Ankara’nın ve medyanın gündemiyle halkın gündemi neredeyse taban tabana…

Silivri Tarım Koleji ve Haymana Meydan Muharebesi
Milliyet Diyalog
Önceki gün Silivri’de, dün de Haymana’daydım. Silivri’de hazırlıklarına şahit olduğumuz ülkemizin ilk Tarım Koleji’nin açılışındaydım. Haymana’da da Ankara Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün koordinasyonunda bu yıl 6.’sı düzenlenen Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’na katıldık.
Her ikisi de heyecan vericiydi...
Bugün Silivri, yarın da Haymana izlenimlerini paylaşacağım.
Haymana’da, bu ülkenin, mucizevi bir başarıyla hangi zor şartlarda kurulduğunun, Silivri’de de geleceği nasıl yakalanabileceğinin hikâyesini dinledik.
Kimden mi, umut taciri ya da felaket tellallarından değil, bilim insanlarından!..
Aç kalmamak için!
Önümüzde yılların en stratejik ürünleri ne dikilen gökdelenler ne de bilişim teknolojileri ve silahlar olacak.
Çünkü dünya nüfusu inanılmaz şekilde artıyor ve tarım alanları giderek azalıyor! Açlık sinyalleri çoktan gelmeye başladı. Gelecekte, su ve tarımın yerini hiçbir şeyin tutmayacağı görülüyor.
İnsanoğlu, arabasız, telefonsuz yaşamını binlerce yıl sürdürebilir, içecek suyun ve yiyecek ekmeğin yerini hiçbir şey dolduramaz.
Ülkemizin dört bir yanına üretimden bihaber okullar açtık.
Ve artık tüketen değil, üreten nesiller yetiştirme zamanı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dikkat çektiği gibi, tüm dikkatimizi bu noktaya odaklandırmalıyız.
İşte Silivri Tarım Koleji, Köy Enstitülerinden sonra, Türk Eğitim Sistemi’nde yeni bir çığır açacak ekolün öncüsü olacak.
Açılışı bile klasik olmadı. Açılış panelinde İstanbul Milli Eğitim eski Müdürü Ömer Balıbey, tarıma gönül vermiş bilim insanlarımızdan Prof. Dr. Halim Orta, Prof. Dr. Murat Kartal ve bir de ben vardım. Çok önemli ayrıntılar konuşuldu. Dinledikçe tarımın geliştirilmesine olan inancım daha da arttı. 

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)