adscode
adscode

'SİMÜLASYON MERKEZİ, SON DERECE HEYECAN VERİCİ'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Acıbadem Üniversitesi'ni ziyaret etti.

'SİMÜLASYON MERKEZİ, SON DERECE HEYECAN VERİCİ'
Eğitim
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, 15 Ağustos Cuma günü, 175 milyon dolarlık yatırımla 2013-2014 öğretim yılında hizmete giren Acıbadem Üniversitesi'nin Kerem Aydınlar Kampüsü'nü ziyaret etti. Acıbadem Üniversitesi'nin İleri Düzey Tıp Simülasyonu ve Eğitim Merkezi'ni de (CASE) gezerek bilgi alan Bakan Müezzinoğlu "Ülkemiz için hayal ettiklerimin de ötesinin burada fiilen yapılmış olduğunu görmek beni ziyadesiyle mutlu etti, heyecanlandırdı" dedi.
 
Kimi bebek, kimi yetişkin, kimi yaralı, kimi ambulansla acil servise yeni ulaştırılan bir hasta. Kimi hayatını kaybetmek üzere, kimi kan kaybediyor, kiminin de solunumu durdu duracak. Tam bir acil servis ortamı ve her şey gerçeğe uygun. Cansız ama yaşayan bir insanı birebir taklit edebilen robot mankenler onlar. Nabızları atıyor, tansiyonları yükseliyor, hatta acıyla bağırabiliyorlar. 175 milyon dolar yatırımla kurulan Acıbadem Üniversitesi'nin Ataşehir'deki Kerem Aydınlar Kampüsü'nden kareler bunlar. Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Acıbadem Üniversitesi, sağlık bilimleri alanında öğrenci yetiştirirken, dünyada ilk 3'e giren İleri Düzey Tıp Simülasyonu ve Eğitim Merkezi'nde (CASE) yurt dışından gelen çok sayıda uzmana da eğitim verecek şekilde konumlandı. Yeni kampüsündeki ileri eğitim olanakları nedeniyle dikkat çeken Acıbadem Üniversitesi'nin, 15 Ağustos Cuma günkü konukları; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova oldu. Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Genel Sekreter Dr. Hasan Kuş'un yanı sıra CASE Direktörü Yrd. Doç. Dr. Emin Aksoy, Bakan Müezzinoğlu ve Dr. Zafer Çukurova'yı üniversiteyi gezdirerek bilgi verdiler.
 
"Dünyayla yarışacak noktaya gelinmiş olması mutluluk verici"

Sağlık eğitimi alanındaki yenilikleri yakından tanımak amacıyla Acıbadem Üniversitesi'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova, Acıbadem Üniversitesi'nde gördükleri, ileri teknolojiye sahip sağlık eğitiminden dolayı son derece heyecan duyduklarını belirttiler.

Bakan Müezzinoğlu ve Başkan Çukurova CASE'de ileri simülasyon robotlar üzerinde kalp anjiyosunun yanısıra entübe uygulama gerçekleştirdiler, simülasyon ambulansta hasta robota müdahale ettiler.

Üniversitenin amfilerinden spor salonuna, laboratuvarlarından etüt odalarına kadar farklı birimlerini gezen ve gördüklerinden çok etkilendiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, 2023'de dünyanın en güçlü 10 ülkesi olma fikrinin temelinde yatan unsurun üniversiteler olduğunu söyleyerek "Özellikle vakıf üniversitelerinin toplumsal dinamikleri dünya ile yarışacak noktaya bugünden taşımış olmaları, geleceğe ait hedeflerimize ulaşabilmekteki güvenimizi artırıyor" dedi. Acıbadem Üniversitesi'nin hayallerin ötesinde bir eğitimi ileri düzeyde teknoloji ile fiiliyata geçirmiş olmasının heyecan verici olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu "Başta Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere tüm yönetimi tebrik ediyorum. Gerçekten ülkemiz için hayal ettiklerimin hepsinin burada yapılmış olduğunu görmüş olmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Biz de Sağlık Bakanlığı üst yönetimi olarak 'bu simülasyon merkezleri konusunda ne yapabiliriz' diye son bir yılda yoğun toplantılar, yoğun çalışmalar yaptık ama fiilen yapılmış olanı görmek ve burada hayal ettiğimizin ötesinde bunun icra edilir düzeyde başarılabildiğini görmek son derece heyecan verici. Üstelik bu merkeze, yurtdışından eğitim için gelen doktorları da gördük, ziyadesiyle mutlu oldum" diye konuştu.
 
"Türkiye adına bir şans!"

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova da "Buraya gelen öğrenciler çok şanslılar. İnsanlar üzerinde bir uygulama yapmadan önce, bu uygulamayı bir simülatörde veya teorik ders bazında eğitim alarak yapma şansına sahip olmaları son derece güzel. Bu eğitim ortamında mutlaka olmalılar diye düşünüyorum" derken, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'nın birçok ülkesi ile benzer uygulamaların Acıbadem Üniversitesi'nde yapılıyor olmasının Türkiye adına şans olduğunu belirtti. Çukurova,"Zamanla bizim kamuda ve diğer devlet üniversitelerimizde de benzer uygulamaların gelişmesi için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Aslında kılavuz oldunuz. İnşallah biz de kamuda böyle gelişmiş merkezlere sahip oluruz" diye konuştu.
Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise "Sağlık temalı bir üniversite olarak Türkiye'nin sağlık gücüne güç katmaya çalışıyoruz. Bunun için büyük düşünüyor ve güçlü adımlar atıyoruz. Sağlık eğitiminde de Acıbadem Üniversitesi olarak çıtayı yükseklere taşımaya çalışıyoruz. Bir şehir üniversitesi olan Acıbadem Üniversitesi'nde dünyanın ilk 3'ü arasında sayılan CASE'yi hem öğrencilerin hem de doktorların hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)