adscode
adscode

Sınav belgeleri sistemde yok

Deprem bölgesinde yaşayan üniversite adayları arasında başvuru yapmalarına rağmen YKS’ye giriş belgelerine ulaşamayanlar var. ÖSYM’ye dilekçe veren adaylar 17 Haziran’daki sınava kadar sorunun çözülmesini istiyorlar.

Sınav belgeleri sistemde yok
YKS
Güncelleme : 16-Jun-23 09:36

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınava giriş belgeleri, 31 Mayıs’ta erişime açıldı. Ancak bazı adaylar, sınava başvuru yaptıkları halde giriş belgelerine ulaşamayınca büyük bir şok yaşadılar. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre çoğunluğu deprem bölgesinden olan adaylar tüm bilgilerini eksiksiz doldurup, ‘Başvuru işlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir’ yazısını görmelerine rağmen giriş belgesine ulaşamadıklarını aktarırken bazı eğitimciler sorunun, deprem bölgesindeki adaylara bu yıl için tanınan ücretsiz sınav hakkından dolayı yaşanmış olabileceğine dikkat çekiyorlar.

 

Adaylar, şikâyet dilekçeleriyle birlikte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) de başvurduklarını ancak henüz olumlu bir dönüş alamadıklarını söylüyorlar. Konuyla ilgili bilgi aldığımız ÖSYM yetkilileri böyle bir sorunun yaşanma olasılığının düşük olduğunu ancak dilekçelerin hızlı şekilde çözüme ulaştırılacağını, teknik problem olması durumunda çözüleceğini aktardılar.

‘Öğretmenimle başvurduk’

Sınava giriş belgesi sistemde çıkmayan adaylardan biri de Diyarbakır’da yaşayan Rojbin Esmer. Öğretmeniyle birlikte başvuru yaptığını söyleyen Esmer, “Rehber öğretmenim de başvurunuz alınmıştır yazısını gördü. Giriş belgeleri açıklanmadan önce de kontrol etmiştim. Ama maalesef ekran görüntüsü almadım. Böyle bir şeyin olacağı aklıma gelmedi. ÖSYM’yi aradım, Ankara’ya dilekçe yolladım. Umarım sorun çözülür” dedi. Esmer’in kurstaki rehberlik öğretmeni Tuba Burak ise “Birçok öğrencinin başvuru formunu doldurduğum için nasıl yapılması gerektiğini biliyorum. Başvuru yaptığımıza emimin. Aynı şekilde 2 adayın da başta giriş belgesi çıkmamıştı ama 1-2 saat sonra düzeldi. Rojbin’de de aynı şey olacağını düşündük ama olmadı” diye konuştu. Esmer’in durumunu sorduğumuz ÖSYM yetkilileri, talebi incelediklerini ancak sistemde hiçbir başvurunun bulunmadığını aktardılar.

Elazığ’daki Emir Sunar’ın ise YKS’de ilk basamak sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT) belgesi var ancak ikinci basamak olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için sınava giriş belgesi bulunmuyor. Dershanedeki hocasıyla başvuru yaptıklarına emin olduklarını belirten aile, ÖSYM’ye dilekçe yolladıklarını söyledi.

Bu yıl sınava ikinci kez giren Gaziantep’teki Fatma Buse Kutlu da arkadaşlarıyla kayıt yaptığını ancak başvurusunun gözükmediğini aktardı. “Başvuru işlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir” yazısının ekran görüntüsü de alan Gaziantep’teki bir diğer öğrenci de “Tedbir amaçlı ekran görüntüsü aldık ama işe yaramadı. Keşke sınav ücreti yatırsaydık da bu sorun yaşanmasaydı” ifadelerini kullandı.

Ücret alınmadı

ÖSYM, bu yıl afet bölgesi olarak ilan edilen 11 ilde ikamet eden, buralardan deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacağını duyurmuştu. O nedenle adaylar da ücret yatırmadı. Sorunun bu durumdan kaynaklandığı tahmin ediliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)