adscode
adscode

"Sınav görevlisi ücretlerinde yapılan kesintiler derhal kaldırılmalı!"

Eğitim-İş MEB yetkililerine "Sınavlarda görev alan personelin ücretlerinde yapılan haksız ve adaletsiz kesintiler derhal kaldırılmalıdır" uyarısında bulundu.

"Sınav görevlisi ücretlerinde yapılan kesintiler derhal kaldırılmalı!"
Eğitim
Sendikadan yapılan basın açıklaması: 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan MTSK, Protokol, Açık Lise, TEOG gibi sınavlarda görev alan Kurye, Hizmetli, Şef, MEM Md. Yard. Yür. Kom. personelinin ücretlerinde ciddi anlamda düşüşleri yapılmıştır.

Bu personelin zaten düşük olan gelirlerine bir katkı niteliğindeki sınav görev ücretlerinde fahiş oranda kesintiye gidilmesi bu kesimde geniş yankı bulmuş ve yoğun tepkilere yol açmıştır. Farklı sınavlarda farklı ücret uygulamasına gidilirken örneğin Açık Lise sınavlarında görevli Kurye’nin ücreti 98,00-TL’den 67,00-TL’ye, Hizmetli’nin ücreti 68,00-TL’den 52,00-TL’ye, Şefin ücreti 140,00-TL’den 74,00-TL’ye, MEM Md. Yardımcısının ücreti 230,00-TL’den 112,00-TL’ye Yür. Kom. ücreti 180,00-TL’den 89,00-TL’ye düşürülmüştür. Diğer sınavlarda da ücretlerde benzer kesintilere gidilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın makul, açıklanabilir bir gerekçeye dayanmayan ücretlerde kesintiye gitme ortak uygulaması sınavların asıl  yükünü çeken kesimi mağdur etmiştir. Kazanılmış hakları ortadan kaldıran, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmayan, ücrette eşitsiz ve adaletsiz uygulamalara yol açan bu uygulamadan derhal dönülmeli, ücretler artırılamıyorsa, en azından eski hale getirilmelidir.

Bakanlık yetkililerine sesleniyoruz: Gereken düzeltmelerin yapılmaması ve uygulamaların devam etmesi halinde çalışanların bu hak kaybı karşısında sessiz kalmayacağımızın bilinmesini ve üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı,  bundan sonraki sınavlarda görev alacak personel bulamayacaklarını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)