adscode
adscode

Sınav gözetmenliğinde ücret tartışması

ÖSYM’nin 18-19 Haziran 2022’de düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) görev alan salon başkanı ve gözetmenlerin ücretlerini eksik yatırdığı iddia edildi. ÖSYM, 'Yanlışlık yok' dedi.

Sınav gözetmenliğinde ücret tartışması
ÖSYM
Güncelleme : 28-Jun-22 11:19

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) düzenlediği sınavlarda görev alan öğretmenlere belirli bir ücret veriyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre ÖSYM’nin son olarak 18-19 Haziran 2022’de düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) görev alan salon başkanı ve gözetmenlerin ücretlerini eksik yatırdığı iddia edildi. Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Daha önce salon başkanı için 327 TL, gözetmen için 317 TL olarak belirlendiği duyurulan ücretlerin 251 ve 210 TL olarak yatırılmasının nedeni nedir, bununla nasıl bir tasarruf öngörülmüştür” dedi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise “ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda görev alan meslektaşlarımızın ücretleri mutlaka güncellenmelidir. Neredeyse yakıt masrafına ancak denk gelen mevcut ücretlerin, harcanan zaman ve emeğin karşılığı olduğunu kim söyleyebilir?” ifadelerini kullandı.

‘Yanlışlık yok’

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de 521 bin 191 öğretmen görev aldı; ikinci oturumu AYT ise 317 bin 765 görevliyle gerçekleştirildi. Konuyla ilgili görüş aldığımız ÖSYM kaynakları, bu görevlilerin ücretlerinin yatırılmasıyla ilgili herhangi bir hata bulunmadığını söylediler. 2022 yılının ilk altı ayı için ocak ayında görev ücretlerinin belirlendiği kaydedilirken 1 Ocak 2022’den bu zamana kadar gerçekleştirilen tüm sınavlarda görev alanlara ücretlerin ödendiği belirtildi. 2022 yılının ikinci altı ayı için ücretlerin güncelleneceği vurgulanan açıklamada, belirlenecek ücretlerin ise 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak sınavlarda geçerli olacağı bilgisi verildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)