adscode
adscode

Sınav Tekrar Edilmeli!

TEOG sınavının iptal edilen soruları,hatalı olduğu iddia edilip iptali gerçekleşmeyen soruları,sınavın erken tarihte açıklanmaması üzerine itirazlar sürüyor.

Sınav Tekrar Edilmeli!
MEB

Sınavın puanları hesaplanırken iptal edilen sorulardan sonra 19 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan 94.736 puan almıştır. 

Fakat daha sonra yapılan mazeret sınavında 20 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan aday 95 puan almıştır. Farklı olası hesaplama yöntemleri kullanılsa da eşitlik sağlanamamaktadır.

1-Hatalı soruyu her aday doğru yaptı kabul edilse, mazeret sınavına giren adaylara haksızlık olur.
2-Hatalı soru iptal diğer 19 soru 5 puan üzerinden hesaplanır ise tam puan 95 te kalır, mazeret sınavına giren aday hatalı soru olmadığı için 100 puan alabilmekte.
3-Hatalı soru çıkarılıp 19 soru 100 puan üzerinden hesaplanır ise,1 soru değeri 5.263 puan olup mazeret sınavında 1 soru 5 puan.

        Sonuç olarak hangi hesaplama yöntemi kullanılırsa kullanılsın haksız bir sonuç ortaya çıkacak olup, mazeret sınavı ile normal sınav arasında eşitlik sağlamak mümkün olamamaktadır. Her iki sınav da iptal edilmeli,1. Dönem karne notları 1.ve3. Yazılılar ile değerlendirilmelidir. Nisan ayında tek bir sınav yapılmalıdır. Gereğini rica ederim.
***
TEOG sınavında , yerleştirme puanı hesaplanırken eşit ağırlıklı olarak hesaplanacak Türkçe, matematik , fen sorularının değerleri iptal edilen sorular nedeni ile farklı hesaplanmıştır.Bir Türkçe sorusu 5 puan değerindeyken bir matematik sorusu 5.6 ve bir fen sorusu 5.3 puan değerine sahip olmuştur. Aynı şekilde , mazeret sınavında soru iptali olmadığı için eşdeğer matematik sorusu ilk sınavda 5.6 puan iken , mazeret sınavında bir matematik sorusu 5 puan değerinde sayılmaktadır. Sözkonusu hesaplama hatalı ve haksızdır. bilginize sunarım. 

MEB TEOG’la İlgili Bu Çok Önemli Sorulara Hemen Cevap Vermelidir!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)