adscode
adscode

Sınav ücreti tepki çekti

YKS'de başvuru ücretlerinin 345 TL'ye ulaşması tepki çekti.

Sınav ücreti tepki çekti
YKS
Güncelleme : 16-Feb-22 09:53

ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre adaylar YKS sınav ücretleri (TYT/AYT/YDT her biri için) 115 TL'yi 8 Mart 2022'ye kadar ödeyebilecek. 3 oturuma birden girmek isteyen adayların ise 345 TL vermesi gerekiyor.

2021-TYT puanı 200 ve üzeri olan ve bu puanını 2022-YKS'nin hiçbir oturumuna girmeden, 2022-YKS merkezi yerleştirmede veya özel yetenek sınavıyla yerleştirmede kullanmak isteyen adaylar ise 30 TL başvuru ücreti ödeyecek.

Adaylar, geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda yüzde 50 artırımlı olarak ödeme yapacak.

Gündem oldu

YKS'nin ücreti sosyal medyada da gündem oldu. Muharrem İnce "Baraj kaldırıldı ise sınav ücretleri de kaldırılmalıdır" diyerek öğrencilere destek çıktı. Eğitimci  Salim  Ünsal da "ÖSYM, kamuya kaynak yaratma merkezi olmamalıdır. Bu ülke 2 buçuk milyon gencinin sınav giderini vergileriyle karşılayacak birikime, özveriye ve fedakarlığa sahiptir. Lütfen #sınavücretlerikaldırılsın" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaki yorumlardan öne çıkanlar şunlar:

- Sınav ücreti kaldırılsın. Kiminin cebinde parası yok, sınav ücretini yatıramıyor. Sınava da giremiyor. Gerçekler acıdır. Ama kimin umurunda. Ülkemde parası olmayanın yaşama şansı yoktur. Bu yıl iki çocuğumun YKS sınavına girmesi gerekiyor. Ama YKS ücretini yatıramıyorum. Şimdi ne olacak?

- Bence baraj olsun ama sadece barajı geçenlerin ücreti iade edilsin. Yerleştirmede etkili olmasın. Millet o parayı iade ettirmek için nasıl çalışır.

- Sınav ücretleri kaldırılmasa da azaltılması gerektiği gerçek. Bu tip bir kurumun kâr elde etmesi, mali dengesinde fazla vermesi yanlıştır. Burası ekonomik kaygıları olan bir kurum olmamalı.

- Üniversiteye kadar bütün temel eğitim giderleri ücretsiz iken neden ünüversiteye giriş sınav ücreti alınır?

- Gece gece bir şok geçirdim sınav ücreti 115 tl olmuş şaka gibi.

- Eğitim, “sosyal devlet”in en önemli sacayağıdır. Üniversite sınavına girecek öğrencilerden 345 TL sınav başvuru ücreti almak doğru değildir.
Öğrencilerimizin üzerinden bu yükü kaldırarak eğitime erişimi ücretsiz yapmalıyız.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)