adscode
adscode

Sınava giremeyen YGS adaylarına hukuki destek

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikasının geç kaldığı için sınava giremeyen YGS adaylarına hukuki destek vermeye hazır olduğu bildirildi.

Sınava giremeyen YGS adaylarına hukuki destek
Sınavlar
Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikasının (EKSEN) Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldığı için giremeyen tüm öğrencilere hukuki destek vermeye hazır olduğu bildirildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin Balgat'taki binası önünde yapılan açıklamada, her geçen gün farklı uygulamaları ile sınavlara girenlerin mağduriyetinin artmakta olduğu bildirildi.

12 Mart'ta düzenlenen YGS'ye öğrencilerin giriş saati konusunda sıkıntı yaşanmasının toplum vicdanını rahatsız ettiği savunulan açıklamada, "ÖSYM, YGS gibi önemli bir sınavda giriştiği bu uygulamayla binlerce gencin hayatından bir yıl çalmıştır. ÖSYM'nin söz konusu uygulaması için personel yetersizliği yönünde yapacağı herhangi bir açıklama sadece bahane üretmek olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, EKSEN Eğitim-Sen olarak sınavlarda mağdur olan tüm öğrencilere hukuki destek vermeye hazır olunduğu kaydedildi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)