adscode
adscode

"Sınavlar ertelensin değil, sınavlar yapılmasın"

Tüm Öğretmenler Sendikası, tartışmalı sınavlar konusuna ilişkin "Sınavlar ertelenmesin, hiç yapılmasın” dedi.

"Sınavlar ertelensin değil, sınavlar yapılmasın"
Sendikalar
Güncelleme : 28-Apr-21 09:37


Tüm Öğretmenler Sendikası'ndan (TÖS) yapılan açıklamayla "Aşıların yapılmadığı, okullarda tedbirlerin alınmadığı bir süreçte -bu gidişatla- sınavların hiç yapılmamasını istemek zorundayız. Yani “sınavlar ertelenmesin, hiç yapılmasın” diyoruz." denildi.

Trajikomik yaklaşım

Sendika geçtiğimiz günlerde Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamalara ilişkin de eleştirilerde bulunarak; "Yeri gelmişken sayın Milli Eğitim Bakanının “dünyada en çok okulları kapalı kalan ülkelerden biriyiz” diyerek sanki tüm tedbirleri almış, niceliksel ve niteliksel yeterliğe sahip okullara sahipmişiz gibi bir tavır içerisinde bulunması trajikomik bir yaklaşımdır. Bakan Ziya Selçuk son açıklamasında: “Niye açıyoruz? Eğer çocuklarımız evde bir süre oynadıktan, eğlendikten, meşgul olduktan sonra arkadaşları ile buluşamazsa okuldaki sosyalleşme ile karşılaşmazsa dışarı çıkıp fiziksel olarak hareket etmezse o zaman başka problemlerimiz olacak ve bu problemlerimiz geleceğe taşınacak. O yüzden okulların az da olsa kısmi de olsa açılması gerekiyor. Bütün dünyadaki belli başlı kaynaklar ve referanslar bunu gösteriyor. Bu yüzden de az da olsa 1 gün de olsa 2 gün de olsa açmaya çalışıyoruz” diye konuşması da bu trajikomik anlayışın garip bir ifadesidir.

1- 2 gün açılmanın öğrencinin eğitsel performansı açısından hiçbir getirisi olmayacak, getirisi yalnızca “eğlence” ve vaka oranlarının artması olacaktır. Ancak buna artık ülkemizin ne sabrı ne de takati kalmıştır. Peki neden bunda ısrar edilmektedir? Anladığımız kadarıyla ele güne karşı “bakın biz de okulları açabiliyoruz” deme gösteriş arzusu bunun asıl sebebidir." açıklamasında bulundu.

Okul sayısı yetersiz
Okulların açılmasının temel arzuları olduğunu belirten TÖS; "Ancak okul sayısı yetersizdir. Birçok okulda sınıf bazında öğrenci sayısı Ankara merkezde bile 30’un üstündedir, fiziksel koşullar, temizlik, hizmetli yetersizliği gibi her daim var olan sorunların yanında, aşılama, test gibi temel tedbirlerin yapılamayışı (Almanya, Avusturya, İngiltere, ABD gibi bazı ülkeler, okullarda rutin hızlı antijen testleri kullanarak okullarında yüz yüze eğitimi tamamen açık / kısmen açık statüsünde sürdürmeye devam etmektedir. Kaldı ki aşıları büyük oranda yapan İsrail gibi ülkelerde bile okullar kademeli olarak açılmaya başlamıştır.) bizim rasyonel ve objektif düşünerek okulların açılamayacağı gerçeğini vurgulamamızı zorunlu kılmaktadır.

Sonuçta TÖS olarak “öğrenci ve öğretmenlerimizin can sağlığı her şeyden önemlidir” diyerek baştan beri sergilediğimiz tavrı sürdürüyor ve acilen MEB in ve yürütmenin okulları güçlendirmeyi başat görev kabul edip, eğitime yüksek bir bütçe ayırıp okullaşma oranlarını artırma zorunluğunu fark etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)