adscode
adscode

‘Sınavlar ertelensin’ sesleri yükseliyor

MEB’in sınavlar için belirlediği 3 Mayıs tarihine 10 gün gibi bir süre kaldı. Vaka sayıları hızla artarken, öğrenci ve velilerden sınavların ertelenmesi yönünde talepler de artmaya başladı.

‘Sınavlar ertelensin’ sesleri yükseliyor
Eğitim
Güncelleme : 23-Apr-21 14:48

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23 ve 24 Mart tarihlerinde, ortaokul ve liselerde yapılan yüz yüze sınavlarla ilgili bir dizi karar almıştı. Buna göre liselerde hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayacak sınavlarının, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanmasına karar verilmiş, 12. sınıfların ise sınavları devam etmişti. Ortaokullarda da o tarihte, yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde sınavların 3 Mayıs’tan itibaren yapılması; 4 ve 8. sınıflarda ise yüz yüze sınavların tamamlanması kararlaştırılmıştı.


MEB’in sınavlar için belirlediği 3 Mayıs tarihine 10 gün gibi bir süre kaldı. Vaka sayıları hızla artarken, öğrenci ve velilerden sınavların ertelenmesi yönünde talepler de artmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 3 Mayıs kararının Bilim Kurulu’ndan gelecek önerilere göre tekrardan gözden geçirilebileceğini belirtmesi üzerine sınavların iptal edileceği beklentisi arttı.


‘Önce sağlık, sonra eğitim’

Yüz yüze sınav ortamında virüs kapmaktan korktuklarını dile getiren öğrenciler, ayrıca uzaktan eğitimle gördükleri derslerden yüz yüze sınav olmalarının haksızlık olduğu görüşündeler. Bu konudaki görüşler şöyle:

Sınavda virüs kapsak ne olacak? Buna garanti verebiliyor musunuz? Garanti yok, hayatımız tehlikede.

Geçen sene iptal olmayacak zamanda iptal edildi şimdi ise iptal olması gereken durumda iptal edilmiyor.

60 bin vaka var, hâlâ sınav yapacağız deniyor. Önce sağlık, sonra eğitim. Biz ne olursa olsun taşıyıcıyız, ben aileme bulaştırmak istemiyorum.

Sınavlar çalışmamızı tetiklemiyor aksine streslendirip derslere odaklanmamızı engelliyor. Sınav yaparak hiçbir öğrencinin sağlığını riske atamazsınız.

Okula gideceksek sınav için değil, eğitim için gitmeyi isterim. Böyle bir dönemde bu nasıl gerçekleşemiyorsa sınavlar da olmamalı.

OZAN ÖMER KADÜKER/ MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)