adscode
adscode

Sınavlar Kazanç Kapısı Haline mi Getiriliyor? DGS Harçları?

Ders kitapları ücretsiz hale getirildi. Neredeyse her öğrenciye tablet dağıtılıyor. Harçlar kaldırıldı. İsteyen her öğrenciye burs veriliyor.

Sınavlar Kazanç Kapısı Haline mi Getiriliyor? DGS Harçları?
Günün Yazısı


 Bütün bunları alkışlıyoruz ama sınav ücretlerinin sürekli artırılmasını,  sınav sorularının gazetelere bile parayla satılmasını, her sınav için ayrı ücret istenmesini, anlamak gerçekten de çok zor.

Bu ara yine kontenjanlarla sürekli oynanıyor. Nasıl ki bir dönem keyfi bir şekilde artırıldıysa, şimdi de keyfi bir şekilde kısıtlama yoluna gidildiği yönünde iddialar var. Umarız tümü asılsızdır.

DGS ile ilgili şikayetlerin ise ardı arkası kesilmiyor. İşte ortak şikayetlerden birisi:

Dikey Geçiş Harçları ve Kontenjanlar?

Dün yayınlanan Dikey Geçiş Başvuru kılavuzunda ösym sınav ücreti olarak 70 Tl başvuru ücreti belirlemiş ve bugüne kadar az da olsa artarak açılan kontenjanları %50 lere kadar düşürerek eğitim hakkını kısıtlamaktadır.
Özellikle geçen yıl 900 kodu koyup hukuk fakültelerine kısıtlama getirmiş bu yılda 1200 kontenjanı 550 ye kadar düşürmüştür.Ancak diğer tüm bölümlerde düşüş yaşanırken en fazla kontenjan olan ilahiyatta onuda düşürdük demek için 5000 den 4800 lere çekmiştir.
Sosyal medyada DGS encileri bu duruma adeta isyan etmektedirler.Bu hususu medyada ele almanızı istirham eder iyi çalışmalar dilerim.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)