adscode
adscode

Sinemanın Dili Bu Kitapla Anlaşılacak

Günümüzde önemli bir sektör haline gelen ve çok sayıda alt dala ayrılarak, giderek karmaşıklaşan sinema, kendine özgü bir dil yaratabilmenin sancılarını yaşıyor.

Sinemanın Dili Bu Kitapla Anlaşılacak
Kültür Sanat
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız’ın editörlüğünde Su Yayınları tarafından yayınlanan "SİNEMA DİLİ" kitabı: 119 yıllık sinema tarihi boyunca deneyimlenen ve günümüzde klasik anlatım formları haline gelmiş olan sinemanın biçim ve yöntemlerini bütün olarak bir araya getirmeyi hedefliyor.

Kitap kapsamında sinemanın tüm literatürünü içeren 8 bölüm bulunuyor. Kitap: sinema tarihinden süzülerek gelen yöntem ve teknikleri içinde barındıran ve sinemanın dilini oluşturan: Senaryo - Yönetim - Yapım - Görüntü - Kurgu - Ses - Aydınlatma - Film Müziği gibi temel alanları içeriyor.

Senaryo Dramaturjusi, Film Yönetim, Film Yapım, Görüntü, Düzenleme, Kurgunun Dili, Film Aydınlatma, Filmde Ses ve Film Müziği bölümleri, alanında uzman ve uygulamanın içinden gelen akademisyenler tarafından yazıldı.

Kitabın editörlüğünü yapan Prof. Dr. Selahattin Yıldız ile birlikte A. Şefik Güngör, Alper Maral, Bülent Vardar, Hakan Aytekin, İrfan Eroğlu, Oğuz Makal, Peyami Çelikcan , Reha Recep Ergül gibi çoğu Türkiye'de sinema alanında yaptıkları kuramsal çalışmalarla tanınan akademisyenler tarafından hazırlanan kitabın sinemaya gönül veren tüm sinemaseverlere faydalı olmasını umut ediyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)