adscode
adscode

Sınıfta öğretmen, öğrencide kitap yok

Okullar açıldı ancak eğitim-öğretim yılı görevden almalar nedeniyle pek çok okulda öğretmensiz, pek çok sınıfta ise ders kitabı olmadan başladı

Sınıfta öğretmen, öğrencide kitap yok
Eğitim
2016-2017 eğitim-öğretim yılı önceki gün düzenlenen törenlerle başladı ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen ya da açığa alınan öğretmenler, kapatılan okullar, basımı durdurulan ders Kitapları gibi nedenlerle pek çok okulda hala belirsizlik yaşanıyor.

Eğitim sendikaları, bakanlığın kamudan ihraç ettiği ve açığa aldığı yaklaşık 50 bin öğretmenin yerine yapılması planlanan norm fazlası öğretmen görevlendirmelerinde 'şehir ve branş' uyuşmazlığı nedeniyle sıkıntı yaşandığı, önceki gün Türkiye genelinde binlerce sınıfta 'öğretmen yokluğundan' derslerin başlayamadığını öne sürdü.

Subliminal öğeler

Derslerin başladığı okullarda ise FETÖ ile irtibatlı yazar ya da yayınevlerine ait ya da içeriğinde Gülen Cemaati ile ilgili, 'subliminal mesaj' ya da 'gizli propaganda' öğeleri bulunduğu tespit edilen Türkçe, Coğrafya, İngilizce, Fen Bilimleri gibi birçok dersin kitapları dağıtılmadı. Matematik kitaplarında üçgenin iç açılarına F ve G harflerinin verilmesi, aslında Fetullah Gülen'e ait olan sözün, bir düşünürün sözüymüş gibi yansıtılması, bilinçaltı anlamlar içeren görseller kullanılması, özellikle din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarında yanlış tefsirler, Türkçe kitaplarında metinler içine gizlenen cümlecikler ve akrostişler yapıldığı tespit edildi. Ders kitaplarının 15 Temmuz darbe girişimi konusunu da içerecek şekilde yeniden düzenleneceği de öğrenildi.

13 kitabı MEB'in kendi komisyonu yazmış

'Sakıncalı' bulunan 58 ders kitabının 39'unun Milli Eğitim'in kendi yayınlarından çıkması 13'ünün ise bakanlığın oluşturduğu komisyonların yazdığı kitaplar olması ise dikkat çekti.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)