adscode
adscode

SİNOP ÜNİVERSİTESİ

...

SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Nihat Dalgın

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu il: Sinop

Akademik birimleri: Su Ürünleri, Fen-Edebiyat, Eğitim, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar, Spor Bilimleri, Sanat ve Tasarım olmak üzere 9 fakültesi, 2 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 6 MYO’su var.  

Öğrenci sayısı: 10.500

Akademik personel sayısı: 485 akademik personeli var.

Burs olanakları: Üniversitenin vakfı tarafından bağışçıların desteğiyle; ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriliyor.

Yurt olanakları: Sinop’ta çok sayıda KYK yurdu ve özel yurt mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 44 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 16 ülkeyle 40, Mevlana kapsamında 16 ülkeyle 27 anlaşması mevcut. 71 üniversiteyle de Farabi Değişim programı kapsamında ikili anlaşmaya imza atmıştır.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemiz, her biri alanlarında seçkin, yenilikçi ve tecrübeli olan akademik ve idari kadrolarıyla, öğrencilerimizin hayata atacakları ilk adımdan itibaren onlara destek olmayı amaçlamaktadır.

Mezuniyetlerinden meslek yaşamlarına kadar olan dönemde, öğrencilerimize her alanda elimizden gelen desteği vermek en büyük hedefimizdir.

Sinop Üniversitesi, modern ve çağdaş eğitimin yanında; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle de öğrencilerine bir aile sıcaklığında eğitim-öğretim sunmaktadır.

Öğrencilerimizi Türkiye’nin en mutlu ili olan Sinop’ta, unutulmaz bir eğitim deneyimi kazanmak için Sinop Üniversitesi’ne bekliyoruz…

İletişim bilgisi: www.sinop.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)