adscode
adscode

Siri’yi Türk Milleti Olarak Bezdirdik!

​Apple’ın yayınladığı iOS 8.3 güncelleştirmesiyle beraber Türkçe olan Siri’nin bazı cümlelere verdiği cevaplar güldürüyor.

Siri’yi Türk Milleti Olarak Bezdirdik!
Bilim Teknoloji
Siri’ye “Selamün Aleyküm” denildiğinde “Merhaba” diye karşılık verirken, “Aleyküm Selam demen lazımdı” sorusu sorulması üzerine ise “Şiddetin her türlüsüne karşıyım” yanıtını veriyor.

“Çok sinirlendim” denildiğinde ise Siri’ye “Bu da gelir bu da geçer” ve “Bunu duyduğuma üzüldüm” yanıtını veriyor. “Bu akşam ne yapacaksın?” sorusuna Siri, “İhtiyacım olan her şeye sahibim” yanıtını verirken “Alkol kullanıyor musun?” sorusuna ise “Yorum yok”, “Sigara kullanıyor musun?” sorusuna da “Sigara içmek sağlıklı bir şey değil.

Hiç tavsiye etmem” yanıtı veriyor. Siri, yanlış bulduğu bazı kelimeler için ise “Sürç-i lisan ettiysem affola” diyor. Apple’nin yayınladığı iOS 8.3 güncelleştirmesinde Siri’ye Türkçe özelliği koyması, eğlenceyi de beraberinde getirdi.

Siri’nin anlamadığı kelimelere karşı verdiği cevaplar ise yüzleri güldürüyor. Siri’ye “yanlış buluyorsun” denildiğinde “Sürç-i lisan ettiysem affola” karşılığı geliyor.

Siri’ye “Beni yanlış anlıyorsun” denildiğinde “Bana bir şans daha ver” ve “Üzgünüm daha çok çalışacağım” karşılığı geliyor. Tüm bu örneklerden de anlaşıldığı üzere Siri’nin zor durumda olduğunu görebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)