adscode
adscode

Şişirilen Okul Notları Pedagojik Skandal

Bazı okullarda öğrenci notlarının şişirilmesine velilerden şikayet yağdığı gibi öğretmenler de bu durumu hiç etik bulmuyor.

Şişirilen Okul Notları Pedagojik Skandal
Eğitim

Şişirilmiş Not Uygulaması Hala devam Ediyor mu?


''Sayın Abbas Güçlü,
Öncelikle size, rahatsız olduğum bir konuyu dile getirdiğiniz için, yürekten teşekkür ediyorum.
Ve size okul notlarının liseye yerleştirmede kullanılmasından oldukça rahatsız olan bir öğretmen olarak yazıyorum. Okul notlarının kullanılmasından dolayı mağdur olan bir çocuğum da yok. Artık bu duruma katlanamadığım için size başvurdum ve aslında size aylar öncesinden yazmak istedim ama kısmet bugüneymiş.
Evet ne yazık ki okul notları şişiriliyor ve bunu özel ya da devlet bütün okullarda görmeniz mümkün.
Bu öyle bir raddeye geldi ki dayanamıyorum, hak etmeyen öğrenciler sırf nüfuslu ya da torpilli oldukları için istedikleri notları dönem sonunda alırken bileğinin hakkıyla notunu alan öğrencilerin önüne geçiyorlar, geçiriyorlar. Ne yazık ki bunu öğretmenlerimiz yapıyor yapmasalar da göz yumuyorlar. Dersine girdiği öğrenciye özel derse giden ve bu derste yazılıda soracağı soruları ya da benzerlerini çözen öğretmenlerle bir arada olmaktan, bunu yapmadığım ve eleştirdiğim içinse aptal yerine konmaktan yoruldum. Kendi adıma hiçbir önemi yok verdiğim mücadelenin. Fakat öğrencilerimin daha ortaokul sıralarında adalet algılarının zedelenmesi, dürüstlüğün, eşitliğin ve hak etmenin öneminin olmayışı ya da amiyane bir tabirle para etmediğini düşünmelerini istemiyorum. Bütün bunlar bir tarafa böyle hayati bir konuda ülke genelinde standardı sağlanamamış ki bunu alanın uzmanlarıyla çalışan MEB bile başaramamışken hiç de adil ve objektif olmayan yazılı sınavlarla elde edilen okul puanları milyonlarca öğrenci ve veliyi mağdur edecektir. Geçmişte de etmişti. Bu duruma dur demenin zamanının çoktan geldiğini düşünüyorum. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım. Okul puanlarının kullanılması adaletsizliktir, ne yazık ki ülkemizde “etik” olmadığı için iyi ve doğru olan kaybetmektedir. Lütfen sesimi duyun. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.''

***
'merhaba Abbas hocam
daha önce şişirilmiş tablolarla ilgili attığım maili çeşitli sitelerde yayınladığınız için tekrar teşekkür ederim ama bu seferki sorun çok daha büyük
daha önce 100lük not sistemiyle alacaklarını söyleyip 4lük sistemde mezun veren okullardan tablo istenmiş ve bazı şişirmeler olmuştu.bu şişirmeler sonucunda arada 4-6 puan arası oynamalar oluyordu.Buna bende dahil 100lük sistemle mezun olmuş bir çok arkadaş destek olduk ve yapılan eylemler sonucunda yök yetkilileri bize en adaletli yolun izleneceğini söylediler..
Meğerse adaletli yol dedikleri 4lük sistemle mezun olan adayları tamamiyle bu yarıştan elemekmiş.nasıl mı?
ben okulumda sınavdan 70 aldığımda CC harf notu ile geçtim bu 4lük sistemde 2.00 demek,10lük sistemde 70 alan arkadaşım harf notu olmadığından 70le geçti.şimdiki adaletli yol diyer ki tüm notlar 4lük sistem üzerinden değerlendirilip 100 ile çarpılacaktır.yani ben 2.00 ile mezun olduğumda 2*100= 200 alırken 100lük sistem mezunu 70 ile mezun olduğundan 4lük sisteme dönüşümünde aldığı not 2.72 dir. 2.72*100=272 dir. arada 72 puan fakla başlayan biz 4lük sistem mezunları pedagojik formasyon için şans malesef bulunmamaktadır..
not: CC=70 üniversiteden mezun olmak için taban puandır
bu konuyu dile getirmeniz dileğiyle şimdiden teşekkürler''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)