adscode
adscode

Şişirilmiş not uygulamasına son verilsin!

Bir milyon 200 bin öğrenci için zor süreç başladı. TEOG sınavlarının birinden çıkıp diğerine girecekler.

Şişirilmiş not uygulamasına son verilsin!
Milliyet Diyalog
Bu süreç ikinci yarıyılda da artan bir şekilde devam edecek.



Aslında her şey sınavla başlayıp, sınavla bitse, çok daha adil olacak. Niye mi? Çünkü şişirilmiş notlar, tüm dengeleri altüst ediyor.

Sınavda full çeken öğrenciler bile, okul derslerinden sadece birinde dahi 5 yerine 4 aldığında, binlerce kişinin gerisine düşebiliyor. Devlet okullarının öğretmenleri not verme konusunda çok cimriler ama özel okullar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hele bazı kolejler var ki, tüm öğrencilerine tam puan veriyor. Bu da, kendi öğrencilerini, bu yarışta bir adım öne taşıyor.

MEB’in bu durumu ortadan kaldırmak için sınav puanları ile  okul başarı puanları arasındaki korelasyona yani paralelliğe dikkat etmesi gerekir ama yıllardır yazılıp çizilmesine rağmen nedense özellikle üzerine gidilmiyor…

Bugünkü sınav sonuçları ne olursa olsun yarına daha zinde başlamalısınız.

Çünkü yeni sınavlar var.

Yarından sonra da okul derslerine her zamankinden daha fazla önem vererek olabildiğince yüksek notlar almalısınız. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Fazla uzun sürmez.

Birkaç hafta içerisinde belli olur.

Sorular da, muhtemelen, geçen yıl olduğu gibi yarınki sınav sorularıyla birlikte açıklanacaktır. Hangi puan diliminde olursanız olun, kaç net yaparsanız yapın, herkesin girebileceği liseler mutlaka var.

Daha önce de yazdım, iyi liseler elbette var ama önemli olan sizin kararlılığınız. Hedefi belli olan ve bunu hayal eden öğrenciler, hangi liseye giderse gitsinler, sonunda mutlaka amaçlarına ulaşabiliyorlar.

İşte bu yüzden, iddialı olun ve bundan hiç vazgeçmeyin…


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)