adscode
adscode

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arazisinde yürütmeyi durdurma kararı!

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu arazi üzerinde tekrar yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arazisinde yürütmeyi durdurma kararı!
Türkiyeden Haberler
Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu arazi üzerinde AVM ve Rezidans gibi fonksiyonlarla yoğun bir yapılaşma öngören imar planlarının yürütmesi İstanbul 3. İdare Mahkemesi`nin 18.12.2015 tarihli kararıyla durdurulmuş ve davalının itirazı neticesinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından 04.03.2016 tarihinde bu karar oy çokluğuyla bozularak mahkemeye geri gönderilmişti. İstanbul 3. İdare Mahkemesi konuyu tekrar görüşerek 11.01.2017 tarihinde dava konusu işlemin hukuka aykırılığının açık olduğu gerekçesiyle tekrar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Söz konusu alana ilişkin ilk davamız, 02.10.2013 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren imar planı değişikliklerine açılmış, İstanbul 8. İdare Mahkemesi`nde görülen davada 31.10.2014 tarihinde verilen iptal kararı ile sonuçlandığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Kentsel donatı alanları bakımından oldukça yetersiz olduğu bilinen bir konumda, üzerinde tarihi Sanayi-i Nefise Mektebine kadar giden Türkiye`nin en köklü ve önemli meslek liselerinden biri olan Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bulunduğu "Meslek Lisesi Alanı" olarak ayrılmış bir alanın, özel proje alanı ilan edilerek 3,00 emsal değeri ile "Ticaret + Konut Alanı"na dönüştürülmesinin kamu yararına aykırı bir işlem teşkil ettiği yeniden hukuken de tescil edilmiştir.

TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak, kamu yararından, bilimden, doğadan ve insandan yana mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Ayrıca; yargı kararlarıyla kanunlara aykırı olduğu tescillenmiş işlemleri tekrarlamakta ısrarcı olan, plan onay yetkisine sahip kamu kurumlarını kamu yararı çerçevesinde davranmaya ve yargı kararlarını bertaraf etme çabalarından vazgeçmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

TMMOB Şehir Plancıları Odası 
İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)