adscode
adscode

Snapchat İçeriklerine Sansür Geliyor!

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat'teki uygunsuz içeriklere sansür geliyor!

Snapchat İçeriklerine Sansür Geliyor!
Sosyal Medya
 
Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği son dönemin en popüler sosyal ağlarından biri olan Snapchat, platformunda paylaşılan ancak uygunsuz olan içeriklerin Snapchat üzerinden paylaşılmaması ya da kısa bir süre içinde kaldırılmasıyla ilgili yeni bir algoritma geliştiriyor.

Gizmodo'nun haberine göre; Snapchat platformu üzerinden gönderilen içerikleri filtrelemek adına bir karar aldı. Cinsel içerikler başta olmak üzere birçok uygunsuz içeriğin kullanıcılarla paylaşıldığı Snapchat uygulaması bu içeriklerin herkese açık şekilde paylaşılmadığından ve kısa bir süre sonra Snapchat ortamından tamamen yok olduğundan dolayı uygunsuz içerikleri pek de kontrol altına alamıyordu. (Elbette bu haberde Snapchat'te sadece uygunsuz paylaşımlar yapıldığı algısı oluşmasın. Snapchat doğru kullanıldığı zaman birçok sosyal ağa göre daha keyifli ve verimli hale geliyor.)

Snapchat her ne kadar kişisel bilgilerin sıkça paylaşıldığı özgür bir ağ olarak görülse de bazı içeriklerin bireyler arasında da sorunlara yol açabileceğinden ötürü yeni geliştirdiği algoritmayla uygunsuz içerikleri önceden belirleyerek sansürleyecek böylelikle içeriğin gönderildiği kişiler bu gönderiyi alamayacak.

Bu algoritmanın Snapchat kullanıcılarından gelen talep üzerine geliştirilmeye başlandığı iddia ediliyor. Ayrıca Snapchat'in arayüzünde tasarımsal olarak köklü değişiklikler yapacağı söylentisi de bu haberle birlikte gündeme gelmiş durumda. Bakalım önümüzdeki süreç içerisinde uygunsuz içeriklerin sansürlenmesi kullanıcılar üzerinde nasıl bir etki uyandıracak?

Webtekno.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)