adscode
adscode

Somali İbn-i Sina Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Veriyor

Yeryüzü Doktorları'nın 2013 yılında Somali'nin başkenti Mogadişu'da kurduğu İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun yeni binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle yarın açılacak.…

Somali İbn-i Sina Meslek Yüksekokulu İlk Mezunlarını Veriyor
Üniversite
Somali'nin sağlık altyapısını geliştirmek amacıyla Yeryüzü Doktorları'nca 2013 yılında Mogadişu'da kurulan İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının açılışı ve okulun ilk mezuniyet töreni üst düzey katılımcılarla yarın gerçekleştirilecek. İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Okulun ilk mezunları ise, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden alacak.  
 
İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksek Okulu (İbn-i Sina School of Health Professions) Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Yeryüzü Doktorları, sağlık bilimleri eğitimi alanında bölgenin en önde gelen üniversitesi olan Benadir ve TİKA birlikteliğiyle, sağlık personeli yetiştirmek üzere 2 Kasım 2013 tarihinde öğretime başlamıştı. Yüksekokul bünyesinde, Laboratuvar Teknisyenliği, Hemşirelik, Ebelik ve Toplum Sağlığı olmak üzere dört bölümde 142 öğrenci öğrenim görüyor.

Yeryüzü Doktorları, 2011 yılından bu yana Somali'deki beyin göçünü tersine çevirmek ve ülkede sağlık çalışmalarını sürdürülebilir kılmak için sağlık eğitimi projeleri yürütüyor. Bu projelerden biri de Şubat 2013'te Benadir Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversite'lerinin akademik katkıları ve TİKA'nın desteğiyle Şubat 2013'de başlatılan Somali Tıpta Uzmanlık Programı... 3 yıl süren program; yılın 10 ayı Somali'de Benadir Üniversitesi bünyesinde, 2 ayı ise Türkiye'deki eğitim ve araştırma hastanelerinde yürütülmektedir. Program kapsamında genel cerrahi branşında 14, iç hastalıkları branşında 7 Somalili doktor uzmanlık eğitim almaktadır. Toplamda 400 hekim ve 1000 hemşiresi bulunan Somali'nin uzman hekim kapasitesini %50, yardımcı sağlık kapasitesini ise %20 artıracak olan programında ülkenin ilk kadın genel cerrahı olacak bir hekim de bulunmaktadır. 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)