adscode

'Son şansımızı elimizden almasınlar'

Felsefe öğretmeliği mezunları, yeni yasaya göre dershanelerde rehber öğretmenlik yapamıyor. Umudunu Ağustos'ta yapılacağı söylenen atamaya bağlayan öğretmenler atama bekliyor.

'Son şansımızı elimizden almasınlar'
Haberler
"Sayin ABBAS GUCLU 
ben felsfe ogretmenligi mezunuyum. 10 senedir ozel dershanelerde rehber ogretmenlik yapiyordum. ancak sayin bakanimiz Omer Dincerin  milli egitimin basinda oldugu bir donemde cikan yasayla beni isten cikardilar. artik yeni yasaya gore rehber ogretmen zorunlu degilmis. 10 aydir evde oturuyorum bu yuzden. is icin gittigim dershaneler 2. sinif vatandas muamelesi yapiyor bizlere. sana iki kurus para vereyim ama rehberlik disinda muhasebeye de bak cay getir gotur okullara git reklam brosuru dagit...vs bircok hizmet bekliyor bizden. biz 4 sene boyunca bunlar icin mi okuduk sayin Abbas Guclu.
KPSS lisans sonuclari aciklandi bakanimizdan bize verdigi agustosta 40 bin atama sozunu tutmasini bekliyoruz. bugunlerde bazi basin organlarinda yer alan atamalar eylule sarkti haberleri bizi uzmustur. cunku ogretmenlikte 40 yasindan gun almamis olmak sarti araniyor. biz tum umutlarimizi Agustos ayina bagladik.Bugune kadar aksi durumlar haric atama basvurulari hep agustos ayinda olmustur. ve milli egitim bakanimiz sene boyunca verdigi her demecte AGUSTOSTA 40 bin OGRETMEN alicaz demistir.siz 16 agustos tarihli yazinizda ha bir ay once ha bir ay sonra farketmez demissiniz ama bir ay benim icin cok sey farkettirir.belki bunca zaman olmadi da simdi mi olacak diyebilirsiniz.malesef olmadi bu yasa gelene kadar. Cunku ozel sektorde kor topal idare ediyordum. ama dershaneler bizim posamizi cikarana kadar calistirip buldugu ilk firsatta bizleri artik sana ihtiyacim kalmadi deyip kapi onune koyunca bu son sansimi degerlendireyim istedim. hatta biz rehber ogretmenleri yasaya dayanarak isten cikaran dershaneler ogrencilerin problemlerini sekreterle yada baska bir branstan ogretmenle cozmeye calisiyorlar.siz belki bu kadar karamsar olmayin diyeceksiniz ama inanin sagligim bozuldu dusunmekten. daha da kotusu saglik guvencemde yok. yesil karta basvurdum.ve halime acidim.bunca sene oku calis sonra dustugun hale bak. bakanimiz bir ara egitim fakultesi mezunlarinin muhatabi biziz demisti. ben egitim fakultesi mezunuyum. ve turkiyede sadece uc ilde var fels. ogretmenliginden. ama maalesef bunca yildir atanamadim. LUTFEN BIZE YARDIM EDIN. BIZIM ICIN BIR AY COK GEC OLABILIR. inanin dayanacak gucum kalmadi.gelecege dair tum umutlarimi kaybetme noktasindayim. ne bir gelirim var ne bana destek olabilecek bir esim var ne de ihtiyaclarimi karsilayabilecegim bir isim. sabah ayri agliyorum aksam ayti agliyorum sinirimden. bu ulkede ogretmen olabilmenin bedeli bu kadar agir olmamali. bir zamanlar duydugum bir soz vardi. Ingilterde ogretmenler ve avukatlar asiller sinifindan secilir diye. 
BEN OGRETMENIM ama YESIL KARTLILAR SINIFINDAN ! 
eylul ayinda ben ve benim gibi bir cok kisi yas haddinden basvuru bile yapamayacak. lutfen sesimizi duyun  VE DUYURUN. ve son sansimizi elimizden almasinlar."

egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)