adscode
adscode

Soru dağılımı ders programına göre

Liseye giriş sınavında hangi dersten, kaç soru yöneltileceği 8’inci sınıf haftalık programındaki ders saatlerine göre şekillenecek.

Soru dağılımı ders programına göre
Eğitim
TEOG’un yerine uygulanacak olan liseye geçiş sistemi, daha önce açıklandığı gibi “adrese dayalı kayıt” yöntemiyle yapılacak. Öğrenciler, istedikleri okul türüne göre adreslerine en yakın liselere kayıt yaptıracaklar. Bu yöntemle öğrencilerin yüzde 90’lık bölümünün liseye yerleştirilmesi bekleniyor.

Az dersten 10 soru

MEB’in belirleyeceği 600 ila 800 arasındaki proje liselerine geçiş ise sınavla olacak. Yapılacak sınavda öğrencilere yöneltilecek soruların, hangi derslerden oluşacağı ve sayısal oranına ilişkin kriterler de netleşti. Buna göre 90 soru yöneltilecek ve 135 dakika süre tanınacak. Soruların tamamı 8’inci sınıf müfredatından hazırlanacak. Sınavda hangi dersten, kaç soru yöneltileceği ise 8’inci sınıf haftalık programındaki ders saatlerine göre şekillenecek. Ders saatleri yoğun olan Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri’nin her birinden 20’şer soru hazırlanacak. Geri kalan 30 soru ise haftalık ders saati daha az olan Din Kültürü, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerinden oluşacak ve her birinden 10’ar soru hazırlanacak.

Doruk ÇAKAR/AKŞAM

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)