adscode
adscode

Sorular müfredata ve öğrenci düzeyine uygundu

Sevinç Eğitim Kurumları eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi...

Sorular müfredata ve öğrenci düzeyine uygundu
Sınavlar

SEVİNÇ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM UZMANLARI,

TEOG SINAVINI DEĞERLENDİRDİ


31 yıllık Sevinç Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Sevinç Koleji ve Sevinç Temel Okulu eğitim uzmanları TEOG sınavını değerlendirdi:


 

23 KASIM 2016 TEOG SINAVI TÜRKÇE SORULARI:

Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre; bu yılki 1. TEOG Türkçe dersi sınav soruları müfredata ve öğrenci düzeyine uygundur.

Okuma, anlama, yorumlama konularının ağırlıklı olduğu sınavda sözcük anlamından 2, cümle anlamından 3, paragraf anlamından 9, yazı türlerinden 1, cümle ögelerinden 2, eylemsiden 1, yazım kurallarından 1 ve noktalama işaretlerinden 1 soru çıkmıştır.

Sınavın dilinin, yalın ve anlaşılır olduğu tespit edilmiştir. Seçici yorumlama sorularına yer verilen sınavda A kitapçığında “unutmak” sözcüğünün cümledeki anlamlarına yönelik olan 1. soru; paragraf yorumuna yönelik 4. soru; hikayenin unsurlarının yer aldığı 12. soru; söz sanatları, anlatım yöntemleri ve düşünceyi geliştirme yollarının tek tek incelenmesini gerektiren 14. soru seçici nitelikler taşımaktadır. Cümle ögesi sorularında öğrencilerin temel ve yardımcı ögeleri bulmaları hedeflenmiştir. Noktalama işaretlerine yönelik 17. soru iki nokta, üç nokta, noktalı virgül ve nokta işareti; yazım kurallarına yönelik 16. soru ise “Büyük harfle yapılan kısaltmalara getirilen eklerin, tarihlerin, yazımı karıştırılan sözcüklerin ve birleşik sözcüğün yazımı” na ilişkin bilgileri ölçmesi açısından önemlidir.

Sınav, iyi bir hazırlık ve dikkat gerektiren sorulardan oluşmuştur.


 

23 KASIM 2016 TEOG SINAVI MATEMATİK SORULARI:

Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre; bu yılki 1. TEOG Matematik dersi sınav soruları müfredata uygundur. Sınav bilgiyi ölçmenin yanı sıra, işlem yapma ve yorumlama yeteneğini de ölçmektedir.

Konu dağılımı incelendiğinde, çarpanlar ve katlar konusuna ait 5, üslü sayılar konusuna ait 7, köklü sayılar konusuna ait 8 soru olduğu anlaşılmıştır. A kitapçığında yer alan 7. 16. ve 19. soruların, sınavın seçici soruları olduğu tespit edilmiştir.

7. ve 19. sorular, öğrencinin problemi yorumlama yeteneğini ölçerken, 16.soru gerçek sayılar ile ilgili bilgiyi doğru analiz edip, doğru kullanabilme yeteneğini ölçmektedir.

Özetle sınav, öğrencilerin hem bilgi hem de yorumlama yeteneğini ölçen sorulardan oluşmuştur.


 

23 KASIM 2016 TEOG SINAVI KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI:

Öğrencilerimizden aldığımız duyumlara göre; bu yılki 1. TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sınav soruları müfredata uygundur. Yorum ve bilgiye dayalı sorulardan oluşan bir sınav olduğu tespit edilmiştir. A kitapçığında 9, 11,13 ve 19. sorular öğrencilerin zorlanabilecekleri sorulardır. Geri kalanlar ise, okuduğunu anlama ve kendi düşüncelerini katmadan parçaya göre yorumlamaya dayalıdır.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)