adscode
adscode

Sosyal Bilimler Yok mu Ediliyor?

Temel Bilimler yok olma noktasına gelmek üzere. Bunu yapanlar da, başkaları değil, bizzat eğitime yön veren MEB, YÖK, ÖSYM gibi kurumlar.

Sosyal Bilimler Yok mu Ediliyor?
Günün Yazısı
Yok olan sadece sosyal bilimler mi hayır? Fen Bilimleri, Güzel Sanatlar, Spor ve daha pek çok alanın durumu da farklı değil!.. 

Şu günlerde en fazla sıkıntıda olan ise Soyal Bilimlerde. 
Aşağıdaki mesajlar, bunu çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. 
Umarız, dikkate alınır! 


Coğrafya Yok Sayılamaz! 


Sayın hocam,16 yıldır farklı kurumlarda ögretmenlik yapmıs bir cografya ögretmeniyim...Sanırım 16 yıllık süreçte ilk defa issiz kalmak korkusu yasıyorum 
Ülkemizde tüm egitim sınava odakli oldugu icin gelen yeni sistemle cografyadan 6 soru sorulacak olması,önümuzdeki yıl anlasma döneminde kurumların öğretmen azaltması sonucunu beraberinde getirecektir.Okullarda artık sosyal sınıflarının olmaması bizi 6 soruya bagımlı kılmıstır.Cocuklar bile niye calısayım demeye başladı..Değistirilmesse bu sistem bircok branstaki ogretmenin işsiz kalmasina yol acacaktır...Bilgilerinize... 



Tarih Bu Kadarını Hak Etmiyor!


İyi akşamlar Abbas bey ben özel kurumda çalışan tarih öğretmeniyim. Yeni sistemin çok iyi bilen uzman birisiniz size duygularımı paylaşmak istedim.tm de tarihin olmaması bizim için gerçekten bir şoktu. Değiştirilmesiyle en azından teselli bulduk fakat sorun şundan kaynaklanıyor öğrenciler herşeye çıkar olarak bakmakta kendilerini geliştirmek hayata bir şeyler katma derdi sınav sistemiyle birlikte çok azalmakta ki tarih alan dışı kaldığında öğrencilerin nasıl değiştiğini ve tekrar geri geldiğinde tekrar nasıl duzeldiklerini görmenizi isterdim eğitim bu olmaması gerekir gerçekten vicdanım sizladi. İlk alanda sadece Türkçe matematiğin olması diğer derslere yer verilmemesi derslerin önemini azaltmıştır.bu ne işimize yarayacak diye alt kademelere kadar inmeye başlamıştır böyle devam ederse ileride eğitim ortamının kalmayacağı öğrencilerin bunu kullanarak derse karşı ilgilerin ortadan kalkacagi ortadadır.sizden şunu rica ediyorum bu iş ne tarih ne coğrafya ne de felsefenin, fkb derdidir bu bütün derslerin sorunu hiç bir ders başka bir dersten üstün degildir..lütfen yazilarinizda her zamanki gibi bütün bolumler için olsun öğretmen arkadaslarin bencilligine sadece bana tavrini yanlış buluyorum.tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum

Felsefe öğretmenleri isyanda

Felsefe öğretmenleri, sınavda felsefe sorularının yer almamasına tepkililer. “Güya felsefe dersine önem verilecekti. Hatta bu kapsamda yeni müfredatta, lise ikinci sınıflara da Felsefe dersi konuldu. Ama sınavda soru yok. Öğrenciler bu dersi ne kadar ciddiye alır” diye soruyorlar.

Felsefe dersi zorunlu, Sosyoloji, Psikoloji ve Mantık ise seçmeli ders olarak okutuluyor. Her öğrenci bu dersleri almıyor. Zorunlu dersten soru yok ama seçmeli derslerden var. Öğretmenler bu durumun çözülmesini istiyorlar. 

Ayrıca Eşit Ağırlık ile öğrenci alan Felsefe Öğretmenliği, Sosyoloji, Psikoloji programları için Felsefe Grubu sorularının etkisinin olmamasına da tepkililer. Geçen yıl bu bölümler için adaylara 8 Psikoloji, 8 Sosyoloji, 8 Mantık, YGS’de 8-9 tane de Felsefe olmak üzere bu gruptan 32-33 soru çıkıyordu. Bu yıl YGS yerine gelen TYT’de, sadece Türkçe ve Temel Matematik testleri olacak, Felsefe Grubu sorusu yok. İkinci aşama olan Sosyal Bilimler-2 sınavında da soru sayısı 12’ye düştü. Ve bu sorular sadece Sözel puanın hesaplanmasında kullanılacak. Örneğin Tarih Öğretmenliği bölümünü seçen öğrencilerin bu soruları çözmesi gerekiyor. Diğer taraftan adaylar felsefe sorusu sormadan Felsefe Öğretmenliği, sosyoloji sorusu çözmeden Sosyoloji, psikoloji sorusu çözmeden de Psikoloji bölümünü seçecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)