adscode
adscode

Soykırım tartışmasında Türk öğrenciye ‘uzaklaştırma’ cezası

Fransa'nın Roubaix kentinde bulunan Sainte Anne Koleji'nde okuyan İbrahim Kutlu, ders kitabında geçen sözde Ermeni soykırımı iddiasını kabul etmediğini söyleyip, bir arkadaşı ile tartışınca uzaklaştırma…

Soykırım tartışmasında Türk öğrenciye ‘uzaklaştırma’ cezası
Dünyadan Haberler
Tarih dersinde, ders kitabında bulunan Ermeni soykırımı iddialarına tepki gösterdiğini söyleyen 14 yaşındaki İbrahim Kutlu, öğretmenine kitaptaki bilgiyi kabul etmediğini söylediğini belirterek, “Ben öğretmenime böyle bir şeyin olmadığını, bunu kabul etmediğimi söyledim. Bunun üzerine sınıfta bir başka öğrenci arkadaşım bana ‘soykırım olduğunda sen daha dünyada bile yoktun nereden biliyorsun’ dedi, ben de onunla tartışınca sınıftan atıldım” dedi.

Bundan 2 yıl önce Fransa’da kolejlere dağıtılan Taşnak ve Devrimci Ermeni Federasyonu (FRA) konularını içeren tarih kitapları tartışma yaratmaya devam ediyor.

Fransa'da "Ermeni soykırımı olmamıştır" diyenlere bir ceza verilmesine ilişkin bir kanun bulunmamasına rağmen, bir çok kolej öğrencisi, kitaptaki gerçek dışı iddiaları kabul etmediği için sıkıntılar yaşamaya devam ediyor.

Çocuklara soykırım yalanını kitaplarla empoze etmeye çalıştıklarını söyleyen İbrahim Kutlu'nun babası Savaş Kutlu, “Tarihçilerin bile anlaşamadığı bu konu çocuklara soykırım olarak öğretiliyor. Fransa'daki Türk derneklerinin acilen konuya el atmaları gerekiyor” dedi.


Okul yönetimi ise Kutlu ailesine konu ile ilgili olarak ihtarname mektubu gönderdi. Mektupta:

“Kolejimiz son sınıf öğrencisi oğlunuz İbrahim'i 9/12/2013 günü tarih- coğrafya dersindeki saldırgan hareketinden ötürü 2.kez uyarıyorum. Öğretmenin değindiği ‘Ermeni Soykırımı’na son derece tepki göstermiştir. Okulumuzda siyasetin ve milliyetçiliğin yeri bulunmamaktadır. Oğlunuzun bu tür davranışlarda tekrar bulunması halinde, kendisinin okulumuzda kalıp kalabilmesi konusunda disiplin kurulu karar verecektir” denildi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)