adscode
adscode

Sözleşmeli öğretmen Meclis gündeminde

CHP’li Çakırözer, OHAL KHK’si ile bir yakını ihraç edilmiş ve FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olan öğretmen adaylarının mülakatta kasten baraj altında bırakıldığı iddialarını Meclise…

Sözleşmeli öğretmen Meclis gündeminde
Eğitim
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli öğretmen sözlü mülakatları sırasında OHAL KHK’si ile bir yakını ihraç edilmiş ve FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olan öğretmen adayların kasten baraj altında bırakıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, öğretmen adaylarına sözlü mülakatlarda ayrımcılık yapılıp yapılmadığını ve yapılan bu uygulamalardan kaç kişinin etkilendiğini sordu.

Çakırözer, “Öğretmen olmak için Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli öğretmen sınavlarına giren adayların bu yıl ilk kez yeni bir uygulama ile karşılaştı. KPSS’den 90 üzerinde puan alan öğretmen adaylarına mülakatlarda 50 puan verildiği, OHAL KHK’si ile bir yakını görevinden ihraç edilmiş adayların, akrabaları suçlamalardan beraat etmiş olsa bile MEB’in mülakatında baraj altında bırakıldı. FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olmuş adayların da kasten baraj altında bırakıldığı öğrenildi. Umudunu kaybeden ataması yapılmayan öğretmenlere mülakat uygulaması ile birlikte birçok adaletsizlik yaşandı. Ortaya atılan bu iddialar derhal aydınlatılmalı ve öğretmen adaylarının mağduriyetleri giderilmelidir” ifadelerini kaydetti.

MEVZUATA AYKIRI DEĞİL Mİ?

Çakırözer, bu uygulamanın Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, Bakan Selçuk’a ortaya atılan gerekçelerle mülakatlardan elenen kaç öğretmen adayı olduğunu sordu. Çakırözer Bakan Selçuk’un yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti:

>> “KPSS ve sözlü mülakat sınavı için gerekli şartları sağlayan öğretmen adaylarının atama barajının altında bırakılmasının gerekçesi nedir?

>> Bu durum Anayasamızdaki eşitlik ilkelerine ve ilgili mevzuata aykırı değil midir?

>> Sözlü mülakatlarda sorulan soruların içerikleri nelerdir? Sorulan sorular adaylara özel olarak mı hazırlanmaktadır?

>> Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapılan bu uygulamadan haberi var mıdır?

>> Bu konuda herhangi bir soruşturma başlatılmış mı, başlatılmışsa soruşturma ne aşamadadır?”

BİRGÜN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)