adscode
adscode

'Sözleşmeli öğretmen mülakatları rezalete dönüştü’

CHP Milletvekilleri Arslan ve Yarkadaş, sözleşmeli öğretmen alımı mülakatlarında adaylara sorulan sorulara tepki gösterdi, mülakat sisteminin kaldırılmasını istedi.

'Sözleşmeli öğretmen mülakatları rezalete dönüştü’
Eğitim
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sözleşmeli öğretmen mülakatlarında adaylara 'Reis kimdir?', 'Gezi'ye katıldınız mı?' türü sorular sorulmasının skandal olduğunu belirtti, haksızlıklara neden olan mülakat sisteminin kaldırılmasını istedi.

‘Bakan Yılmaz’ı istifaya çağırıyorum’
Arslan, yazılı açıklamasında, siyasi iktidarın 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden bile ders çıkarmadığını, ülkeyi 15 Temmuz’a götüren torpilci ve liyakatsız sürecin devam ettirildiğini belirtti. Sözleşmeli öğretmen alımında adaylara sorulan sorulara dikkat çeken Arslan, “Liyakatı yok sayan, ideolojik hesaba göre devlete öğretmen alan, yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin emeğini mülakatlarla silip atmaya çalışan bu sürecin sorumlusu olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı istifaya davet ediyorum” dedi.

Birçok öğretmenin Anayasaya ve yasalara aykırı olarak uyduruk sebeplerle ihraç edildiğini de ifade eden Arslan, “Şimdi de öğretmen atamasını yılan hikâyesine dönüştürdüler. Partinin dilinde kullanılan Reis’in devlet mülakatında ne işi var?” diye sordu. ‘Öyle gözüküyor ki, okul koridorlarını parti şubesine çevirmeye çalışan bir yöntemle bir kuşak daha kaybedeceğiz” diyen Arslan, öğretmeni mülakatla almanın inanılmaz haksızlıklara neden olacağını ve eğitimdeki yarayı derinleştireceğini ifade etti.
 
‘Gezi’ye gittin mi?’
Yarkadaş ise “Mülakatlar rezalete dönüşmüş durumda. Alanında yüksek puan alan adaylar, mülakatlarla en aşağılara çekiliyor. Bu emek gaspıdır” dedi.

Mülakatta adayları elemek için farklı yollar icat edildiğini belirten Yarkadaş, şu örnekleri verdi: “26 yaşındaki Tuncelili öğretmen adayı KPSS’de yeterli puan almış. Aldığı puan Samsun’da girdiği mülakatta baz alınmamış ve puanı kırılmış. Sınavda kendisine ve doğum yeri doğu illeri olan arkadaşlarına ‘Gezi olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Gezi olaylarına katıldınız mı?’ şeklinde sorular sorulmuş.

Bir arkadaşımız da KPSS testinden 87.06 puan almasına rağmen, Samsun’da girdiği sözlü mülakatta 56 puan almış. Normal şartlarda atanma ihtimali yüzde yüz olmasına rağmen elenmiş. Bu arkadaşımız sırf Tuncelili ve Alevi olduğu için mi elendi, bu sorunun cevabını bekliyoruz.”

‘Çok şikâyet aldık’
Kendilerine çok sayıda şikâyet geldiğini belirten Yarkadaş, “Bu adaletsiz mülakat sistemine bir an önce son verilmelidir” dedi.

Birgün
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)