adscode
adscode

Stajyer öğretmenlere ‘özel okul’ izni

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Şubat’ta atanan 30 bin öğretmen arasından özel okulda görevli olanlara istedikleri takdirde bulundukları okullarda görevlerine devam edebilme imkânı verdi.

Stajyer öğretmenlere ‘özel okul’ izni
Eğitim
3 BİN 395 ÖĞRETMEN FAYDALANACAK
Bakan Nabi Avcı imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıda, “Yaptıkları sözleşme doğrultusunda özel öğretim kurumlarında belli bir süre çalışmak durumunda olanlar, istemeleri ve bu durumlarını belgelendirmeleri şartıyla 1 Eylül 2016 tarihinde görevlerine başlayabilecek” denildi. Atanan 30 bin öğretmenin 3 bin 394’ü özel okullarda çalışıyor. Bu öğretmenlerin bir kısmı hemen çalıştığı okuldan istifa etti, bir kısmı ise sözleşme sürelerinin bitmesini bekliyor. 

TECRÜBELİ ÖĞRETMENLER DOĞRUDAN KADRODA
Önceki yıllarda özel okullarda ve dershanelerde çalışan ve Şubat’ta atanan öğretmenler de hemen devlet kadrosuna alınacak. Bu öğretmenler daha önce tecrübeleri bulunduğu için ilk kez atanan diğer öğretmenler gibi 1 yıllık stajyer öğretmenlik (aday öğretmen) yapmayacak.

ALTI AY SONRA SINIFA GİRECEKLER 
Öte yandan atanan 30 bin aday öğretmen yaklaşık 6 ay sonra göreve başlayacak. Aday öğretmenler bulundukları ya da atandıkları yerde mart-haziran döneminde, en az 10 yıl deneyimli farklı danışman öğretmenlerle farklı okul türlerinde derse girecekler. İl emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

Meydan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)