adscode
adscode

Stajyere saygı, mesleğe saygıdır

Herhangi bir alanda, işini hakkıyla yapan, iyi bir usta bulmak mümkün değil. Niye diye, hiç düşündüğünüz oldu mu? Eğitim sisteminden kaynaklandığı kesin de, bizlerin hiç mi kabahati yok!

Stajyere saygı, mesleğe saygıdır
Milliyet Diyalog
Staj, uygulamalı eğitimin, olmazsa olmazlarının başında geliyor. Çünkü hemen her işveren, iş başvurularında deneyim istiyor. Deneyim yoksa iş de yok deniliyor. Ama iş, staj yapmaya gelince, neredeyse hiç kimse kapısını açmıyor.

Bu çerçeveden bakıldığında, öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de, staj yapma olanaklarının giderek daha da azalması.Çünkü işverenler getirdiği mali külfet gerekçesiyle stajyerlik uygulamasına artık hiç sıcak bakmıyor. Bu konuda, ya yasal zorunluluklar getirilmeli ya da herkesin taşın altına elini koyacağı samimi kampanyalar başlatılmalıdır... Örneğin, büyük küçük demeden her iş yeri, güçleri oranında, stajyerlere kapılarını açmalıdır.

Eskiden çıraklık sistemi vardı ve yaz aylarında, okullar tatile girdiğinde, çırak olmayana az rastlanırdı. Şimdi onun yerine daha profesyonel olan stajyerlik getirildi ancak iyi işlediğini söylemek mümkün değil. Çocuk ve gençleri yeterince önemsemeyenler, onların geleceklerini mi, ciddiye alacak diye bizi ti’ye alanlar mutlaka çıkacaktır ama olsun. Biz yine de bu konuyu ısrarla gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Peki, eğitimde önemli olan diploma mı yoksa donanım mı? Diplomanın artık tek başına bir işe yaramadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte bu yüzden, mesleki donanım ve özellikle de kalifiye işçilik, her zamankinden çok daha fazla önem taşıyor.

Her şeyin daha iyisi için stajyerlere kapınızı açın, onlara destek olun ki, layık olduğunuz hizmete kavuşun...

MİLLİYET

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)