adscode
adscode

SUMMER WORK AND TRAVEL PROGRAMI KATILIMCILARININ DİKKATİNE

Önceki yıllarda programa katılmış kişiler için önemli tavsiyeler...

SUMMER WORK AND TRAVEL PROGRAMI KATILIMCILARININ DİKKATİNE
Türkiye'den Haberler

Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği'nin (UED) basın açıklaması:

 

"1961 yılından bu yana, ABD Dışişleri Bakanlığı'na ( Department of State ) bağlı "Bureau of Educational and Cultural Affairs" aracılığıyla yürütülen bir kültürel değişim programı olan Work and Travel Programı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi görmekte, her yıl birçok Türk öğrenci bu programa katılmaktadır.

Kültürel değişimi, İngilizce pratiği yapabilme ve -nispeten daha yumuşak bir çalışma ortamı olsa da- farklı iş ortamlarını deneyimleme imkanı ile birleştiren ve bunu minimum maliyet ile hayata geçiren bu program, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın belirlediği esaslara göre, ABD de yerleşik bulunan ve sponsor tabir edilen kurumlar ile ülkemizde yerleşik bulunan ve Work and Travel acentesi olarak anılan firmaların işbirliği sayesinde gerçekleşmektedir.

Yakın geçmişte, bu firmaların bir tanesinin çalışanları tarafından yapılan dolandırıcılık ile ilgili haberler yerli ve yabancı basında yer almıştır.

Özetle, program katılımcılarına ABD Hükümetleri tarafından verilen vergi iadesi ve -ABD’de eğitime devam etmeleri durumunda almaya hak kazandıkları- destek ödemesi haklarının, ülkemizdeki bir work and travel acentesinin bazı çalışanları tarafından, bu katılımcıların bilgileri dışında ve yanlış beyan ile tahsil edilmesi olarak ortaya çıkan bu üzücü hadise sonrası, geçmişte programa katılan öğrencilerin ileride karşılarına çıkması muhtemel kimi sorunları şimdiden engelleyebilmesi için - konu ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Konsolosluğu Yetkililerinden aldığımız bilgiler ışığında - şu noktalara dikkat etmelerini tavsiye ederiz:

-ABD’de para kazanan birçok kişi, ilgili yılın sonunda bir Vergi İadesi Dosyası hazırlamalıdır. Ancak bunun, ABD’de kalınan zaman ve kazanılan tutara göre bazı istisnaları bulunmaktadır. Bu konuda gerekli bilgiyi en doğru şekilde öğrenebilmeleri içim tüm katılımcılara aşağıdaki siteyi ziyaret etmelerini öneririz: https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayer

-Katılımcılar www.irs.gov sitesini kullanarak, kendileri adına vergi iadesi dosyası bulunup bulunmadığını kontrol edebilecekleri gibi, gene bu siteyi kullanarak iadelerinin kopyasını alabilir ve konu ile ilgili genel bilgilere ulaşabilirler.

-Yeni Vergi İadesi dosyası oluşturmak ya da yanlış oluşturulan dosyaları düzeltmek için kullanılacak formlar gene www.irs.gov sitesinden temin edilebilir. Kendi vergi iadesi dosyalarını kendileri oluşturmayı tercih eden öğrenciler, https://www.irs.gov/filing/e-file-options sitesinden yararlanabilirler.

-ABD’nin dışında bulunan eski program katılımcıları kişisel soruları için International Tax Payer Service’ın çağrı merkezi ile iletişime geçebilirler. Bunun için gerekli iletişim bilgileri ve çalışma saatleri https://www.irs.gov/help/contact-my-local-office-internationally web sitesinden temin edilebilir. Work and Travel programı hakkında daha detaylı bilgi arayan öğrencilerimiz, derneğimizin web sayfalarını (www.ued.org.tr) ziyaret edebilirler veya üyemiz olan tecrübeli yurtdışı eğitim danışmanlığı firmalarına başvurabilirler"


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)