adscode
adscode

Süper Hızlı Okuma tekniği ile 3 kat daha hızlı okumak mümkün

Zihin haritalarının mucidi Tony Buzan’ın öğrencisi Süper Hızlı Okuma tekniğinin kurucusu Mehmet Taşhanlıgil, geliştirdiği yöntem sayesinde kişilerin anlayarak 3 kat daha hızlı okuyabildiğini dile getirdi.

Süper Hızlı Okuma tekniği ile 3 kat daha hızlı okumak mümkün
Türkiye'den Haberler

Hızlı okumak pek çoğumuz için aşılmaz bir duvar olarak görülüyor. Zihin haritalarının mucidi Tony Buzan’ın öğrencisi Süper Hızlı Okuma tekniğinin kurucusu Mehmet Taşhanlıgil, geliştirdiği yöntem sayesinde kişilerin anlayarak 3 kat daha hızlı okuyabildiğini dile getirdi.

Mehmet Taşhanlıgil “Eski Okuma Alışkanlıklarını Değiştiriyoruz!”

İlkokul birinci sınıf sıralarında öğrendiğimiz okuma tekniğinin yerini geliştirdiği Süper Hızlı Okuma tekniği ve yazılımı ile dünyaya öğreten Mehmet Taşhanlıgil, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“21. yüzyılda, ilerleyen teknolojinin de etkisi ile bireyin okuma alışkanlığının azalması sonucunda oluşan vakit ve anlam kaybını en aza indirmek gerekiyor. Süper Hızlı Okuma ile bu süreci yönetmek oldukça kolay. Kendi alanında uzmanlaşmış altyapısı ile çağın gerekliliklerine en uygun şekilde hazırlanmış bu platform okul eğitimine, kitap okumaya, daha iyi anlamaya ve sınavlarda hatasız soru çözmeye yardımcı oluyor. Sistem, okumalarımızı çok daha iyi anlamamızı ve bir dakikada okunan kelime sayısını anlayarak 3 katına kadar çıkarmamızı sağlıyor”

Ülkemizdeki Eğitim Sistemi Hızı Gerektiriyor

Türkiye’nin eğitim sisteminin temelinde hızın yattığını söyleyen Mehmet Taşhanlıgil, kişilerin bu vesile ile hızlı okuma teknikleri konusunda eğitime yöneldiklerinin altını çizdi. Taşhanlıgil, “Ülkemizdeki eğitim sisteminin temelde hızı gerektiriyor olması da bizi dolaylı olarak hızlı okumamızı sağlayacak eğitimlere yönlendiriyor. Bu anlamda Süper Hızlı Okuma okulların öğrencilerine sunduğu büyük bir avantaj haline gelmiş durumda. Ders olarak işletilen, öğrencinin yıl içerisindeki okuma ve anlama seviyesini ölçmesini sağlayan bu sistem yılsonunda öğrencinin gelişim düzeyini ve başarı haritasını da oluşturuyor” dedi.

15 Binden Fazla Öğrenciye Eğitim Verdi

Türkiye’de pek çok üst düzey yönetici, bürokrat, pilot, oyuncu yanı sıra kurum ve kuruluşa hızlı okuma, hafıza teknikleri ve zihin haritası konusunda destek veren Mehmet Taşhanlıgil, öğrencisi olduğu dünyaca ünlü Profesör Tony Buzan’ın şirketi ile dünyaya eğitim veriyor. Taşhanlıgil,

“Bugüne kadar ülkemizde 15 bin, dünyada 50 binden fazla öğrenciye hızlı okuma tekniği konusunda eğitim verdim. Hali hazırda 100’den fazla okulda da uygulamalarımız devam ediyor. Geliştirmiş olduğum Süper Hızlı Okuma tekniğini tüm dünyaya açtık. Yöntem, beynin öğrenme ve okuduğunu anlama metotlarına en uygun şekilde hazırlandığından, sistem öğrencinin kaç kelime okuduğunu ve anladığını ölçerek, öğrenciye özgü eğitim düzeyi belirliyor ve öğrencinin hızlı okuması ve anlaması için gereken altyapıyı sağlıyor. Dünya Beyin Akademisi işbirliği ile bilimsel olarak tasarlanmış bilgisayar egzersizleri ile birey, 100’lerce ücretsiz kitap ve 10.000’lerce makale eşliğinde otomatik olarak eski okuma alışkanlıklarını yenerek, hızlı okumayı öğreniyor ve okuduğunu daha iyi anlıyor” diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)