adscode
adscode

Suriyeli öğrencilerin kaderini değiştirdiler

İzmir'in Gaziemir ilçesinde öğretmenler, Suriyeli öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını sokaklarda geçirmelerini önlemek amacıyla eğitici kurslar açtı.

Suriyeli öğrencilerin kaderini değiştirdiler
Eğitim
İzmir'in Gaziemir ilçesinde öğretmenler, Suriyeli öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını sokaklarda geçirmelerini önlemek amacıyla eğitici kurslar açtı.

Suriyeli ailelerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki Anafartalar İlkokulu, şiddet eğilimli, okula devam problemi yaşayan öğrencilerin okula ve yaşadıkları bölgeye uyumunu, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında açtıkları 9 kursla sağladı.
 
Öğrencilerine yönelik sanatsal kursların sayısını, Suriyeli çocukların gelmesiyle artıran okul, 29 Suriyeli öğrencisinin her birini, maske, kukla, gitar, heykel, drama, ebru, halk oyunları, resim ya da futbol kurslarından en az biriyle tanıştırdı. Ders saati dışında yapılan bu etkinlikler, Suriyelilerin okulda daha fazla vakit geçirmesini, arkadaşlarıyla daha sağlıklı iletişim kurmasını sağladı.

Okul Müdürü Samet Başkonuş, yaptığı açıklamada, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının, şahit oldukları şiddet olayları nedeniyle davranışsal bozukluklar gösterebildiğini, okula karşı ilgisiz oldukları için devamsızlık yaptıklarını aktardı.

Suriyeli çocukların davranış problemleri azaldı

Başkonuş, Suriyeli çocukların bu kurslarla diğer çocuklarla iletişime geçmeye başladığını kaydederek, davranış problemlerinin yüzde 80-90 seviyesinde azaldığını, devamsızlık sorununun da neredeyse ortadan kalktığını ifade etti.

Okulun 1. sınıf öğrencisi Suriyeli Yahya Aladullah (9) geçen yaz İzmir'e geldiğini belirterek resim kursundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğretmenlerinin "ilk geldiği dönemde çok asi ve içe kapanıktı" dediği Aladullah, son resim çalışmasında Suriye'de babasıyla balık tuttuğu anı resmettiğini aktararak ayrıca Suriye'de gördüğü kar yağışını da çizmeyi sevdiğini söyledi.

Halep'ten gelen Hasan Mustafa (12), maske yapmayı okuldaki kursla öğrendiğini belirterek burada keyifli vakit geçirdiğini kaydetti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)