adscode
adscode

Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Suriyeli çocuklar için açılan geçici eğitim merkezlerinde eğitim kalitesinin artırılması amacıyla, 514 Suriyeli öğretmene formasyon eğitimi verilecek.

Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi
Eğitim

MEB'den yapılan açıklamaya göre, Suriyeli sığınmacı çocuklar için açılan geçici eğitim merkezlerinde verilen eğitimin kalitesinin artırılması, burada görevli Suriyeli öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çalışma gerçekleştirilecek.     

Bu kapsamda, UNICEF tarafından karşılanan finansmanla 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek.     

Eğitici eğitimleri, iki hafta süreyle, 90 saatlik merkezi eğitim olarak yapılacak.     

Eğitimler, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 21 akademisyen tarafından verilecek. Konya'daki eğitimler, iki grup halinde, öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, sınıf yönetimi, eğitim psikolojisi ve rehberlik başlıklarında gerçekleştirilecek.     

Eğitici eğitimleri, birinci grup 257 öğretmene yönelik 8-19 Ağustos, ikinci grup 257 öğretmene yönelik de 22 Ağustos-2 Eylül'de yapılacak.     

Diğer Suriyeli öğretmenleri eğitecekler     

Bu eğitimlere katılan 514 eğitici öğretmen, yaklaşık 20 bin Suriyeli meslektaşına, ikamet ettikleri illerde iki hafta süreyle, 90 saatlik eğitim verecek.     

İki grup halinde düzenlenecek bu eğitimlerin birincisi 10 bin öğretmenin katılımıyla 22 Ağustos-2 Eylül, ikincisi ise yine aynı sayıda öğretmenin iştirakiyle 5-23 Eylül'de yapılacak.     

Açılış toplantısı, 8 Ağustos'ta Konya'da gerçekleştirilecek.     

Açılışa, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ve UNICEF yetkilileri katılacak. 


AA
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)