adscode
adscode

Suriyeli öğretmenlere mesleki eğitim

Mersin'de, Suriyeli öğrenciler için açılan geçici eğitim merkezlerinde gönüllü olarak görev yapacak öğretmenlere eğitim verildi.

Suriyeli öğretmenlere mesleki eğitim
Eğitim

Mersin'de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu öncülüğünde Suriyeli öğrenciler için açılan geçici eğitim merkezlerinde gönüllü olarak görev yapacak öğretmenlere yönelik eğitim programı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, İçel Anadolu Lisesi'nde düzenlenen eğitim programında yaptığı konuşmada, misafir edilen Suriyeli savaş mağdurlarına, ensar ve muhacir anlayışıyla bakıldığını ifade etti.

Eğitim programının anlamlı olduğunu belirten Büyük, "Suriyeliler için aydınlık yarınlar yakın. Bugünlerin kısa sürede geçeceğine inanıyorum. Suriyeliler için yapılan her çalışmada katkısı olan UNICEF başta olmak üzere bütün kurum ve kişilere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış da toplamda 12 bin 253 Suriyeli öğrencinin eğitim hizmeti aldığını ifade ederek, okul çağında bulunan bütün Suriyeli öğrencileri okullaştırmak istediklerini vurguladı.

Bağış, Suriyeli öğrencilere kurulan geçici eğitim merkezlerinde Türkçe dil ve Türkçe kültür dersleri de verileceğini sözlerine ekledi. 

Eğitim programı kapsamında, Suriyeli öğretmenlere, mesleki yeterlilik, iletişim, verimlilik konularında eğitimler verilirken, aynı zamanda moral ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik etkinlikler de düzenlendi.

Konuşmaların ardından eğitim programına katılan Suriyeli öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)