adscode
adscode

SÜT İLE İLGİLİ TÜM SORULAR CEVAP BULDU!

SÜT İLE İLGİLİ TÜM SORULAR CEVAP BULDU!
Türkiye'den Haberler
​21 Mayıs gününün, Dünya Süt Günü olarak kutlanması, 1956 yılında Uluslararası Sütçülük Federasyonu‘nun aldığı bir karara dayanmaktadır. 

Ülkemizde de 21 Mayıs Günü “Dünya Süt Günü”  ve bu günün bulunduğu hafta da "Süt Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Süt ve süt ürünleri, sadece çocukluk dönemi için gerekli bir besin maddesi olmayıp, her yaşta belli miktarlarda mutlaka alınması gereken bir besindir. Sütü tüketmenin yaşı yoktur. Süt tüketimi her yaşta gereklidir.
Araştırmalar gelişmiş ülkelerde 139 litreye ulaşan yıllık kişi başı süt tüketiminin Türkiye’de 25 litreyi geçmediğini gösteriyor. Bu nedenle süt tüketimini artıracak programlara ihtiyaç vardır. Ayrıca, sütün güvenli ve uygun fiyata tüketiciye ulaşabilmesi, süt tüketiminin artırılması çabalarında önemli bir yer tutmaktadır.

Özellikle sokak sütü ve işlenmiş süt tartışmalarının alevlendiği son zamanlarda,  bazı çevrelerce, “sokak sütü alınması ve evde kaynatılarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu” yönünde bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Ancak hiçbir denetim ve kontrole tabi olmayan, üretim ve taşıma koşulları bilinmeyen, ayrıca saatlerce soğuk zincir olmaksızın bekleyen kalan bu sütler toplum sağlığını tehdit etmektedir.
 
Bilimsel dayanaktan yoksun beyan veren kişi ve kurumlar tarafından, halk sağlığı tehlikeye atılmaktadır.
 
Uluslararası gıda güvenliği kurallarına uygun olarak üretimi yapılan işlenmiş sütler, maalesef kanser gibi hastalıklarla doğrudan ilişkilendirilerek, tüketicilerimizin kafaları karıştırılmakta ve çok daha kontrolsüz ve çok daha riskli olan sokak sütü alımına yönlendirilmektedir.

Süt ile ilgili merak edilen bütün soruların cevaplarına doğru bir şeklide ulaşabileceğiniz ve her zaman yanınızda olması gereken “SÜT VE SAĞLIK” kitapçığı;

Kitapçığı açmak için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)