adscode
adscode

Süt İzninde Ücret Kesilemez!

AES: 'Süt izni kullanan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesine ilişkin karşılaşılan farklı uygulamalar nedeniyle İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nden görüş talebinde bulunduk.'

Süt İzninde Ücret Kesilemez!
Sendikalar

'Süt izni kullanan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesine ilişkin karşılaşılan farklı uygulamalar nedeniyle İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nden görüş talebinde bulunduk. Bundan sonra meslektaşlarımız okul idareleri ile aralarında ortaya çıkan anlaşmazlıklarda İKGM’nin bu yanıtını dikkate alarak hareket edebilirler. 02/04/2014 tarihli yazımıza yanıt olarak elimize ulaşan 10/04/2014 tarihli yanıtta “süt izni kullanan öğretmenlerin o güne rastlayan ek ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi gerektiği” açıkça belirtilmiştir.
Buna göre günlük süt izni süresinin en fazla 3 saat olması ve bu sürenin yarım günü aşmayan izinler kapsamında ele alınmasından dolayı, söz konusu günlerde idarenin tasarrufları doğrultusunda ücret ödenmemesinin Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar hükümlerince yanlış olacağı açıktır.
Saygılarımızla…'
Anadolu Eğitim sendikası


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)