adscode
adscode

Taksim'e Çıkan Yollar Kapatıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü önlemleri kapsamında Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapatılırken gece saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı.

Taksim'e Çıkan Yollar Kapatıldı
Türkiye'den Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı.

Üyeler, Nakiye Elgün Sokağı'nda bulunan DİSK Genel Merkezi'ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Ayrıca bazı gruplar geceyi genel merkez binası önünde geçirdi.  

Öte yandan, çok sayıda basın kuruluşuna ait canlı yayın aracı da Abide-i Hürriyet Caddesi'nde bekliyor. 

DİSK Genel Merkezi binasına "Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs" yazılı pankart asılırken, Nakiye Elgün Sokağı da bayrak ve flamalarla donatıldı. 

Ayrıca, DİSK temsilcileri, genel merkez önüne gelen bir grubu bölgeden ayrılmaları yönünde uyararak, "provokasyona yol açacak" grupları aralarında istemediklerini söyledi.  

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede Osmanbey metro durağının kapatıldığı görüldü. 

Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı

Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapatılırken gece saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı.

Taksim Meydanı ve çevresinde görevlendirilen çok sayıda polis, meydana çıkan ara sokakları bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapattı. Cumhuriyet Caddesi alt geçidi de araç trafiğine kapatıldı. Tarlabaşı bölgesinde de geniş güvenlik önlemi alındı.

Taksim Meydanı'nda görevlendirilen ve il dışından geldiği öğrenilen polisler, Tarlabaşı'nda İETT otobüslerinde bekletilirken TOMA, itfaiye aracı ve ambulanslar da meydanda hazır tutuluyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar anıta çelenk sundu

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, saat 06.30 sıralarında bir grup zabıta görevlisi ile Taksim Meydanı'na gelerek anıta çelenk bıraktı.

Taksim Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin, sadece Gümüşsuyu yönünden polis arama noktasından geçip Taksim Meydanı'na girebilecekleri bildirildi.

Televizyonlara ait canlı yayın araçlarının ise Gezi Parkı çevresinde beklemelerine izin verildi. Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlileri, Taksim Meydanı'nda sık sık temizlik çalışması yaptı.

Vali Şahin'den "sağduyu" mesajı

İstanbul Valisi Vasip Şahin de sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "Sağduyu, huzur, barış ve kardeşliğin hakim olması dileğiyle başta işçilerimiz olmak üzere herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" mesajını paylaştı.

Öte yandan Beşiktaş'ta trafik Balmumcu E5 katılımından ve sahilden Ortaköy girişinden itibaren kesildi. Boğaz Köprüsü'nden Beşiktaş girişi kapatılırken bölgede çok sayıda sivil ve resmi polis ekipleri görev yapıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)