adscode
adscode

"Takviye kursları tekrar gözden geçirilmeli"

Dersanelerin kapanmasıyla oluşan açığı bertaraf etmek için hemen hemen tüm okullarımız dersaneye dönüştürüldü. Hemen her okulda , hemen hemen her dersten hafta içi/hafta sonu kurslar açıldı, ve devam…

"Takviye kursları tekrar gözden geçirilmeli"
Eğitim
Takviye kurslarına ilişkin elimize ulaşan bir yazıyı sizinle paylaşıyoruz:

Dersanelerin kapanmasıyla oluşan açığı bertaraf etmek için hemen hemen tüm okullarımız dersaneye dönüştürüldü. Hemen her okulda, hemen hemen her dersten hafta içi/hafta sonu kurslar açıldı,  ve devam ediyor. Malum bu kurslarda ücretler % 100 artırımlı ödeniyor. Tüm ülke bazında bu kurslarda harcanan para ile okullarımızın tüm sorunlarının çözüleleceği kuşkusuz.
 
1.Hafta içi ortaokullarda günde 7 liselerde 8-9 saat dersden sonra yapılan kursun pedagojik açıdan faydası olması mümkün mü?
 
2.Akademik başarısı çok düşük ve akademik başarı beklentisi olmayan öğrencilerin devam ettiği meslek liselerinde Fizik,Kimya, Biyoloji, Matematik vb. derslerden kurs açılmasından, öğretmenlerin özlük haklarının ( % 100 artırımlı ekders ücreti) dışında nasıl bir fayda beklenebilir.
 
3.Bu akademik başarı yarışı ve kurslar  maalesef okullarımızdaki sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetleri sıfırlamıştır.
 
4."Ders dışı eğitim çalışmaları" tarih oldu, çünkü aynı öğretmen yapacağı çalışmayı "destekleme kursu" adı altında yaparak kazancını ikiye katlıyor.
 
5.Öğretmen sabahtan sevkli normal dersine gelmiyor, ders sonunda okula gelip  ballı "destekleme kursunu" yapıyor.
 
6.Öğretmen hafta içi rapor alıp dersklerine gelmiyor hafta sonu  birdenbire iyileşiveriyor ve ballı kursunu kaçırmıyor.
 
Hasılı öğretmenler için asıl kurslar oldu, normal eğitim-öğretimi angarya görmeye başladılar.
 
NELER YAPILABİLİR?
 
1.Her okulda  ve hafta içi asla kurs açılmamalı, bu hem çok masraflı hem  kontrolü ve denetimi çok zor, hem de  öğrenci  okuldaki aynı arkadaşlarıyla ve aynı öğretmenleriyle  yapacağı kurs pedagojik açıdan çok verimli olmayacaktır.
 
2.Her ilçede ortaokul ve liseler için iki kurs merkezi belirlenmeli,  tüm ilçenin öğrencileri buralarda profesyonel bir yönetim anlayışı ile hafta sonları kurslara alınmalı, öğrenciler diğer okullardaki rakiplerini ve seviyelerini görerek kendisine yön vermelidir. Yine öğrenci yıl boyu  okulunda beraber olduğu öğretmenin dışında farklı öğretmenlerinde anlatımlarından faydalanmış olur.
 
3.Bu işin istismar edilmesi, sadece maddi gelir aracı olması engellenmeli, yapılacak denetim ve sınavlarla amacına ulaşmayan kurslara son verilmelidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)