adscode
adscode

Tanıtım Filmi Neden Yapılmalıdır?

Tanıtım filmi neden yapılmalıdır sorusuna “tanıtım filmi reklam ve pazarlama faaliyetleri içerisindeki en en elle tutulabilir çalışmadır” diyerek cevap verebiliriz.

Tanıtım Filmi Neden Yapılmalıdır?
Türkiye'den Haberler
Tanıtım filmi neden yapılmalıdır sorusuna “tanıtım filmi reklam ve pazarlama faaliyetleri içerisindeki en en elle tutulabilir çalışmadır” diyerek cevap verebiliriz. Film çalışmaları text- metin, imaj- banner ve müzik-jingle-seslendirme çalışmalarının hepsini ayrı ayrı içinde barındırdığı için hedef kitleye ulaşmakta büyük kolaylık sağlamaktadır.

Tanıtım filmi bir firmanın en önemli reklam faaliyetidir. Her firma ürün ve üretim merkezine sahip değildir, lakin her firma verdiği hizmeti ya da pazarladığı ürünü reklam etmelidir. Reklam çalışmaları halihazırda beğenilmiş bir ürünün daha fazla kişiye ulaşmasına ve daha fazla talep görmesine neden olmaktadır.

Üretim merkezi olan firmalar, tanıtım filmi çalışmasını kurumsal tanıtım filmi şeklinde yapabilirler. Bu tanıtım filmi, havadan çekim ve diğer kamera çekimleriyle yapılan üretim alanının videolarının kurgulanması ile oluşturulur. Bu filmde çok yoğun bir yaratıcılık bulunmaz, çünkü bu tanıtım filminin amacı üretim merkezlerini real bir şekilde olduğu gibi göstermektir.
Ürünlerini üretmeyen lakin onları sadece pazarlayan firmalar da tanıtım videosu çalışması yapabilirler. Tanıtım videosu, tanıtım filminin aksine çekim çalışmalarının dışında animasyon karakterler ve infografik çalışmalar da içerebilmektedir.

Tanıtım Videosu Hazırlama
Tanıtım videosu hazırlama çalışması yukarıda belirtildiği üzere masabaşı video montaj çalışmalarını içermektedir. Tanıtım videosu hazırlama işlemi kamera çekimi, animasyon karakter oluşturma, efektli yazılar ve hazır fotoğrafların kullanılması şeklinde oluşturulabilmektedir.  Ya da sadece hazır fotoğraf ve videoların profesyonel bir seslendirmen ile senkronize bir şekilde kurgulanması şeklinde de yapılabilmektedir.

Tanıtım videosu ya da tanıtım filmi çalışmalarında en önemli unsur firmanın pazarlama profilidir. Firma hangi ürünü, hangi süreçte hangi hedef kitleye ulaştırması gerektiğini geniş bir medya planlama çalışması ile hazırlamalıdır.

Bir ürün sosyal medya pazarlama, banner, insert ve billboard çalışmaları ve tanıtım filmi- tanıtım videosu çalışmaları ile her medya platformundan pazarlanabilir. Ya da sadece tanıtım videosu çalışması ile you tube, vimeo gibi video izleme alanlarından reklam ile de sunulabilir. Bu tanıtım videosu hazırlama çalışması web sitesi ve diğer dijital mecraların hepsine doğru hashtagler ile sunulursa bir çok diğer reklam faaliyetlerinin sağlayamadığı başarıyı elde etmeyi başarabilir.

Tanıtım videosu hazırlama ya da tanıtım filmi çalışmalarınızda meyfilm’e güvenebilir, yüzlerce kurumsal referansı olan bu firmanın örneklerini meyfilm.com’dan inceleyebilirisiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)